بررسی اثرات سمیت سلولی منوترپنوئید فروتینین بر روی سلول های سرطان پستان وتراتوکارسینوما

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: هفتمین همایش بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران
  • کد COI اختصاصی: NBCI07_0427
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 734
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین نخعی زاده

گروه زیست شناسی دانشکده علوم دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران،

مریم مقدم متین

گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران،گروه پژوهشی سلولی و مولکولی، پژوهشکده فناوری زیستی، دانشگاه فردوسی مشهد

احمد رضا بهرامی

گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران،گروه پژوهشی سلولی و مولکولی، پژوهشکده فناوری زیستی، دانشگاه فردوسی مشهد

مهرداد ایرانشاهی

مرکز تحقیقات فناوری زیستی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران

چکیده

اگرچه شیمی درمانی یک روش کارآمد در درمان بدخیمی هایی همچون سرطان پستان و تراتوکارسینوما محسوب می شود، اما مقاومت داروئی سلول های سرطانی به داروهای تجویز شده اصلی ترین مانع در درمان این بیماری ها محسوب می شود. هدف: هدف از این پژوهش بررسی اثرات سمیت سلولی فروتینین، منوترپن مستخرج شده از Ferulla ovina بر روی سلولهای سرطان پستانMCF 7 و سلول های کارسینومای شبه جنینی(NTERA2) می باشد.روش ها: برای تعیینIC50 فروتینین، سلول های MCF 7 و NTERA2 با غلظت های متفاوتی از فروتینین شامل غلظت های ،40 ،30 ،20 ،10 ، 50 و 100میکروگرم بر میلی لیتر تیمار شده و سپس زنده ماندن سلول ها بوسیله تستMTTدر بازههای زمانی 24 48 و 72 ساعت به ترتیب38 و 32 و 29 میکروگرم بر میلی لیتر بود. علاوه بر این فروتینین اثرات سمی خود را بر روی سلول هایNTERA2 در غلظت های17 و 16 و 14میکروگرم بر میلی لیتر به ترتیب پس از24 48 و 72 ساعت اعمال کرد. جالب اینکه مشاهدات مورفولوژیک نیز اثبات کردند فیروتینین قادر است اثرات سمی خود بر هر دو رده سلولی را، که به صورت گرانولاسیون های سیتوپلاسمی قابل مشاهده بودند، تنها پس از گذشت 90 دقیقه اعمال کند. با توجه به اثرات سمی چشمگیر فروتینین می توان از آن در مطالعات in vivo و کلینیکی آینده استفاده کرد.

کلیدواژه ها

فروتینین، سمیت سلولی، سرطان پستان Ferulla ovina

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.