بررسی اثر ژنوتیپ، محیط کشت و تنش بر القای جنین زایی میکروسپور در رز (Rosa hybrida)

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: هفتمین همایش بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران
  • کد COI اختصاصی: NBCI07_0393
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 533
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهناز عروجلو

بخش تحقیقات کشت بافت و انتقال ژن-پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی، -دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

مهران عنایتی شریعت پناهی

بخش تحقیقات کشت بافت و انتقال ژن-پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی،

مریم دهستانی

بخش تحقیقات کشت بافت و انتقال ژن-پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی، - دانشجوی دکتری دانشگاه تهران

محمد رضا بی همتا

پردیس کشاورزی کرج - دانشگاه تهران

چکیده

در این تحقیق، بررسی کشت میکروسپور به منظور القای جنین زایی در رز ( Rosa hybrida) در ارقام تتراپلوئید ، HBB HMA و 1 HAV1 انجام گردید. عوامل موثر بر تشکیل ساختارهای چند سلولی و جنین شامل محیط کشت القایی AT3J [AT3(1), AT3(2), AT3(3),TM, TMG,NLN-13, A260 و تیمار نوع هیدرات کربن (ساکاروز، مالتوز، گلوکز) به علاوه 0 روز) در دماهای 25 و 30 درجه سانتیگراد مورد بررسی قرار گرفتند. بهترین مرحله ،7 ، لاکتالبومین در زمانهای متفاوت ( 5تعیین گردید. در تیمار محیط کشت القایی DAPI تکوین میکروسپورها(مرحله میانی تا انتهایی تک سلولی) با رنگ آمیزی 10 ) در محیط کشت g/l) تشکیل شد. وجود لاکتالبومین ، AT3( 46 %) در محیط کشت ( 1 / بیشترین ساختارهای چند سلولی( 54 باعث افزایش تقسیمات سلولی و تشکیل ساختارهای چندسلولی شد. در تیمارهای مختلف اعمال شده، بیشترین ساختارهای چند حاصل شد اما ، HAV با تیمار دمایی 30 درجه سانتیگراد به مدت 10 روز در رقم 1 AT3( 47 %) در محیط کشت ( 1 / سلولی( 08 میکروسپور های کشت شده در محیط کشت القایی HBB تنها به تعداد معدودی پیش جنین ختم گردید. در حالیکه در رقم 1بدون اعمال تنش شدید با وجود ایجاد درصد پائین تر ساختارهای چند سلولی، بیشترین فراوانی جنین زایی کروی از 3 AT3 غنچه(بیشتر از 85 ) مشاهده شد. بدین ترتیب دستورالعمل جنین زایی میکروسپور در رز برای اولین بار شناسایی و ارایه می گردد.

کلیدواژه ها

رز، میکروسپور، جنین زایی، تنش، هیدرات کربن

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.