تولید بیوتکنولوژیکی صمغ آلژینات توسط باکتری سودوموناس پوتیدا با استفاده از شیره خرما، شیره انجیر و ملاس ضایعاتی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: هفتمین همایش بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران
  • کد COI اختصاصی: NBCI07_0312
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1363
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرضیه موسوی نسب

عضو هیئت علمی بخش علوم و صنایع غذایی و رئیس گروه پژوهشی فرآوری آبزیان، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز.

درنوش جعفرپور

دانشجوی کارشناسی ارشد بخش علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز

ساناز روشن زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد بخش علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز

راحله روان فر

دانشجوی کارشناسی ارشد بخش علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز

چکیده

آلژینات یک پلیساکارید خطی میباشد که مصارف گوناگونی از جمله در صنعت غذا و دارو دارد. آلژینات تجاری از جلبک های قهوه ای دریایی استخراج می شود اما تولید آن توسط باکتری ها نیز امکان پذیر است. هدف از این تحقیق تولید آلژینات توسط با استفاده از منابع قندی ارزان قیمت که از جمله ضایعات صنایع غذایی هستند می Pseudomonas putida باکتری 30°C باشد. منابع کربن مورد استفاده شامل شیره خرما، شیره انجیر و ملاس بود. تخمیر در درون شیکر بن ماری در دمای صورت پذیرفت و نمونه برداری در طی 120 ساعت فرآیند تخمیرانجام گرفت. هم چنین در این مطالعه میزان صمغ تولیدی توسط هر یک از سه محیط کشت تخمیر مذکور و نیز قند ساکاروز به عنوان محیط شاهد مورد مقایسه قرار گرفت. به منظور و کروماتوگرافی لایه نازک استفاده شد. FTIR آنالیز صمغ تولیدی و مقایسه آن با صمغ تجاری از آزمون های اسپکتروسکوپی نتایج بدست آمده حاکی از آن بود که میزان آلژینات تولیدی در محیط کشت تخمیرحاوی شیره خرما و یا شیره انجیر به مراتب خیلی بیشتر از ملاس بود که به دلیل ساده تر بودن قند های موجود در شیره ی خرما و انجیر نسبت به ملاس و تنوع مواد معدنی موجود در شیره ی خرما و انجیر می باشد که باعث افزایش میزان رشد میکرو رگانیسم و تولید صمغ می گردد.

کلیدواژه ها

کروماتوگرافی لایه نازک ،FTIR آلژینات، سودوموناس پوتیدا، اسپکتروسکوپی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.