اثر جهشهای نقطهای بر ویژگیهای ساختاری و کاتالیتیک آنزیم پراکسیداز نوترکیب (HRP)

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: هفتمین همایش بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران
  • کد COI اختصاصی: NBCI07_0302
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 803
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صدیقه اسد

دانشگاه تهران، پردیس علوم، گروه بیوتکنولوژی

خسرو خواجه

دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده علوم پایه، گروه بیوشیمی

ناصر قائمی

دانشگاه تهران، پردیس علوم، گروه بیوتکنولوژی

چکیده

در زمینههای مختلف بیوتکنولوژی از جمله کیتهای تشخیصی، بیوسنسورها و (HRP) آنزیم پراکسیداز ترب سیاه کوهی بیوکاتالیستها کاربرد فراوانی دارد و به همین دلیل همواره موضوع تحقیقات گسترده بوده است. افزایش کارایی کاتالیتیک وپایداری آنزیم دامنهی کاربردهای آن را گسترش میدهد. امروزه این آنزیم برای مصارف تجاری از ریشهی گیاه ترب سیاه کوهی استخراج میشود. استفاده از میزبان هترولوگ برای کاهش قیمت هزینهها و سهولت تولید و تخلیص آنزیمهایی بادر میزبان هترولوگ و بویژه میزبان HRP کاربردهای گسترده ضروری بهنظر میرسد. از مشکلاتی که بر سر راه بیان پروکاریوتی وجود دارد، عدم گلیکوزیلاسیون میباشد که بر پایداری آنزیم در مقابل دما و پراکسید هیدروژن اثر میگذارد. در این پژوهش دو رزیدوی آسپاراژین در جایگاههای 268 و 13 ، که از نقاط گلیکوزیلاسیون در آنزیم وحشی محسوب میشوندبرای جهشزایی انتخاب شدند. این دو رزیدو بهترتیب با 83 % و 65 % دردسترسپذیری سطحی با آسپارتیک اسید جایگزین شدند. هر دو جهشیافته که در میزبان اشریشیاکولی بیان شدند، افزایش پایداری در مقابل دما ( افزایش در نیمهعمر از 20 دقیقه در آنزیم نوترکیب بدون جهش تا 32 و 67 دقیقه در جهشیافتههای جایگاه 13 و 268 ) و پراکسید هیدروژن (تا سه و kcat برابر) را نشان دادند. علیرغم فاصلهی دور هر دو رزیدو از جایگاه فعال، تغییرات قابل توجهی در پارامترهای سینتیکیمشاهده شد. مطالعات فلوریمتری و فروکش فلورسانس توسط اکریلامید، تغییر چندانی در انعطافپذیری ساختار پروتئین Km گواه بر اتصال کمتر این ترکیب به پاکتهای هیدروفوبی در نمونههای جهشیافته بود. ،ANS نشان ندادند ولی بررسی اتصالایجاد جهشیافتهی دوگانه، اثر افزایندهی هر دو جهش را نداشت.

کلیدواژه ها

پراکسیداز ترب کوهی، جهش نقطهای، مقاومت دمایی، پراکسید هیدروژن، گلیکوزیلاسیون

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.