اکوتوریسم وحفاظت محیط زیست

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: دومین همایش و نمایشگاه تخصصی مهندسی محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CEE02_526
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3041
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن صمدیار

عضو هئیت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن و دانشجوی دکتری

رباب صمدیار

حسین صمدیار

چکیده

ایران کشوری پهناور و با شرایط جغرافیایی متنوع است که این امر باعث شده است که از نظر زیست محیطی ، سیاحتی و اقتصادی اقابلیتهای زیادی را در خصوص اکوتوریسم داشته باشد . وجود تالابها و پهنه های آبی منحصر به فردی نظیر تالاب انزلی ، دریاچه بختکان و همچنین دریاچه ارومیه که هر یک به تائید کارشناسان با ویژگی های منحصر به فرد خود ی ک ثروت ملی بشمار می روند که از نظر اقتصادی ، گردشگری، تنوع زیستی، مهار سیلاب، اشتغالزایی ، ماهیگیری ، شکار و تقویت آبهای زیرزمینی دارای ارزش بسیار است . در حال حاضر صنعت گردشگری در تجارت جهانی رتبه نخست را در اختیار دارد و بزرگ ترین منبع ارزآوری در صادرات ب ه شمار می رود و میلیون ها نفر را به خدمت گرفته است و این در حالی است اکثر مشاغل جهانگردی در فعالیت ها و کارهای کوچک، متوسط و خانوادگی متمرکز شده است و از هرگونه کمک و سرمایه گذاری مستقیم دولت بی نیاز است . ضرورت افزایش درآمدهای عمومی کشور و کاهش وابستگی اقتصاد کشور به درآمد حاصل از فروش نفت، ایجاب می کند که استفاده از ظرفیتهای زیستی کشور، حفظ منابع طبیعی و صنعت جهانگردی بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد . ارزش مصرفی تنوع زیستی بصورت مستقیم از طریق توریسم انگیزه مهمی را برای حفاظت از تنوع زیستی بخصوص در کشورهای در حال توسعه ایجاد نموده است . از آنجا که ریشه کنی فقر و گرسنگی و ارتقاء فرصتهای اقتصادی و اشتغال در دستور کار اصول توسعه پایدار می باشد، لذا بی مناسبت نیست به سرفصل های گردشگری و تنوع زیستی و برنامه های توسعه پایدار پرداخته شود . با قراردادن گردشگری در ردیف کالاهای صادراتی غیرنفتی و توجه به این صنعت در برنامه ریزی و سیاستگذاری های کلان اقتصادی می توان از گردشگری به عنوان منبع کسب درآمد استفاده کرد . تاثیرات شگرف گردشگری در کاهش نرخ بیکاری، افزایش سطح درآمد ملی و تامین منابع انرژی و رونق بازار صنایع دستی ایرا ن ، تنها بخشی از مزایای صنعت گردشگری است که علاوه بر جلوگیری از تخریب محیط زیست توسط افراد بومی و ایجاد اشتغال و درآمد برای اجتماع ، منبع مالی خوبی برای اجرای برنامه های زیست محیطی و حفظ اکوسیستم در کشور می باشد .

کلیدواژه ها

گردشگری طبیعت ،اکوتوریسم ، محیط زیست ،جوامع محلی ،توسعه پایدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.