مدیریت استراتژیک بازار و بازاریابی گردشگری مذهبی : مطالعه موردی شهرمشهد

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس ملی ایده های نو در گردشگری، جغرافیا و توسعه بومی
  • کد COI اختصاصی: TGID01_053
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 979
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم رسول زاده

عضو گروه برنامه ریزی و توسعه اقتصادی جهاد دانشگاهی خراسان رضوی و عضو گروه اقتصاد گردشگری پژوهشکده گردشگری

مریم حسن نژاد

عضو گروه برنامه ریزی و توسعه اقتصادی جهاد دانشگاهی خراسان رضوی و عضو گروه اقتصاد گردشگری پژوهشکده گردشگری

هادی رفیعی

عضو هیات علمی و مدیر گروه اقتصاد گردشگری پژوهشکده گردشگری جهاد دانشگاهی

محمد مظهری

عضو گروه اقتصاد گردشگری پژوهشکده گردشگری جهاد دانشگاهی.

چکیده

مدیریت بازار و بازاریابی در همه فعالیتهای اقتصادی بخش مهمی است و برای جذب مشتری و افزایش درآمد،مورد توجه مدیران میباشد. حوزه بازار و بازاریابی در گردشگری مذهبی مقولهای چند وجهی بوده و از محیطاقتصادی تاثیر بالایی میپذیرد. جهت رسیدن به نقطهای قابل قبول در این عرصه، باید عوامل داخلی و خارجیاین حوزه فعالیتی را مورد بررسی قرار داد، سپس به تدوین استراتژی های بهینه اقدام نمود. هدف اصلی در اینمطالعه برنامهریزی استراتژیک در حوزه بازار و بازاریابی بخش گردشگری شهر مشهد میباشد. برای این منظوربا استفاده از ابزارهای آنالیز استراتژیک SWOT ، ماتریسهای عوامل داخلی و خارجی IE و ماتریس کمی-سازی برنامهریزی استراتژیک QSPM ، ضمن تحلیل نقاط قوت، ضعف، تهدیدها و فرصتهای موجود در این حوزه، استراتژیهای مناسب جهت بهبود و توسعه مدیریت بازار و بازاریابی، تدوین و اولویتبندی شده است. نتایج به دست آمده از ماتریس QSPM ، نشان میدهد مناسبترین راه برای برون رفت از بحرانها و چالشهایموجود حوزه بازار و بازاریابی گردشگری مذهبی و توسعه و بهرهگیری از ظرفیتهای بازار پیش روی این عرصه، اتخاذ استراتژیهای تدافعی، با تاکید بر رفع ضعفها و نگاه به تهدیدهای موجود، میباشد، در واقع میتوان گفت بهترین موقعیت استراتژیک بخش بازار میتواند موقعیت تدافعی باشد. مهمترین و موثرترین استراتژی تدافعی قابل کاربرد در این فرآیند، استراتژی توسعه بازاریابی برای جذب زائر و ایجاد نظام سامانمند تولید و توزیع کالاهای مورد تقاضای زائران است که برای هر یک از آنها سیاستهای پیشنهادی نیز ارائه شده است.

کلیدواژه ها

بازار، بازاریابی،گردشگری مذهبی،روش SWOT ، آنالیز IEA ، ماتریس QSPM ،زیارت امام رضا (ع)

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.