تعیین راهبردهای توسعه گردشگری روستایی در بخش طارم علیا زنجان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس ملی ایده های نو در گردشگری، جغرافیا و توسعه بومی
  • کد COI اختصاصی: TGID01_021
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 847
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی طالشی

استاد یار دانشگاه پیام نور مرکز تهران

مینا زمانی

کارشناس ارشد جغرافیا وبرنامه ریزی شهری دانشگاه پیام نور ، زنجان ، ایران

چکیده

امروزه گردشگری به صورت یکی از مهم ترین نیرو های محرک توسعه اقتصادی در بسیاری از کشور های جهان در آماده است ، اما هنوز این صنعت در ایران به جایگاه خود دست نیافته و همچنان صنعت نفت به عنوان اولین صنعت در جهت توسعه ی اقتصادی مطرح می شود. اما در رونق گردشگری عوامل متعددی از جمله طبیعت زییا ، متنوع ، آداب و رسوم، پیشینه تاریخی و فرهنگ کشور ها ، افزایش اوقات فراغت ، افزایش درآمد خانوار ها و نیاز های زندگی آنان دخالت داشته است. این فعالیت با رعایت الگوهای پایداری توانایی تغییرات شگرفی در فضاهای بییعی شهر وروستا به همراه تاثیرات اقتصادی را دارد. منطقه ی طارم از توابع استان زنجان به عنوان یک منطقه ی روستایی هنوز نتوانسته به جایگاه شایسته ی خود دست یابد این در حالی است که این منطقه دارای تمام ویژ گی های گردشگری است که در صورت توسعه می تواند به بالاترین درجه ی اقتصادی دست یابد. جهت دستیابی به راهیردهای گردشگری ، بکارگیری شاخص های زیست محیطی ،اقتصادی ، اجتماعی _ فرهنگی ،تاریخی و اکولوژیکی ضروری است . در این مقاله سنجش توسعه ی گردشگری در منطقه ی طارم ازچهاربعد بررسی شده و از مدل SWOT برای شناسایی نقاط قوت ،ضعف،فرصت ها وتهدید ها و ار ائه ی راهکار های مناسب برای دستابی به توسعه ی اقتصادی استفاده شده است.نتایج تحقیق نشان می دهد که داشتن آب وهوای متنوع مهمترین نقطه قوت وکمیود امکامات رفاهی از نقاط ضعف این منطقه می باشد در ضمن ایجاد انگیزه سفر و از بین بردن محیط طبیعی به ترتیب از مهم ترین فرصت وتهدید این منطقه ی روستا نشین می باشد

کلیدواژه ها

گردشگری روستایی،توسعه ی اقتصادی، الگوی SWOT ،منطقه ی بارم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.