تاثیر تجزیه و تحلیل هزینه ها در بودجه ریزی عملیاتی بر اجرای حسابرسی عملکرد ازدیدگاه کارشناسان و حسابرسان دیوان محاسبات کشور

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مدیریت و حسابداری با رویکرد ارزش آفرینی
  • کد COI اختصاصی: MAVC01_175
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1036
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

روح اله کفاش پور

دانشجوی کارشناسی ارشد حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان

احمد خدامی پور

دانشیار بخش حسابداری دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه شهید باهنر کرمان

چکیده

بودجه ریزی عملیاتی نوعی سامانه برنامه ریزی ، بودجه ریزی و ارزیابی است که بر رابطه بودجه هزینه شده و نتایج مورد انتظار تأکید می ورزد. بودجه ریزی عملیاتی از طریق تمرکز منابع در جهت ضروری ترین و مهم ترین نتایج موجب افزایش کارایی و اثر بخشی عملکرد دولت و دستگاه های اجرایی می گردد. چنین تحولی دستگاههای اجرایی را ملزم می سازد که اصلاحات مربوط به نظام مدیریت مبتنی بر نتایج – همچون برنامه ریزی استراتژیک، برنامه ریزی عملیاتی، ارزیابی عملکرد و ارائه گزارش – را به اجرا درآورند. و از طرفی حسابرسی عملکرد به دلیل ناتوانی حسابرسی های سنتی در پاسخگویی کامل به نیازها، به عنوان معیاری مناسب برای ارزیابی کارایی، اثربخشی و صرفه اقتصادی فعالیتها، به منظور بررسی هدفمند و سیستماتیک برای تهیه یک ارزیابی مستقل از عملکرد و فعالیتهای سازمان های دولتی جهت بهبود پاسخگوی عمومی و نیز سهولت تصمیم گیری واحدها می باشد. هدف تحقیق حاضر بررسی تأثیر برنامه ریزی در بودجه ریزی عملیاتی بر اجرای حسابرسی عملکرد در سال 3131 می باشد. برای این منظور، اثرات برنامه ریزی در بودجه ریزی عملیاتی بر اجرای حسابرسی عملکرد مورد بررسی قرار گرفته است. پژوهش حاضر، از نوع کاربردی و از لحاظ شیوه پژوهش توصیفی- پیمایشی است و برای آزمون فرضیه، اطلاعات لازم از طریق پرسشنامه جمع آوری شده است. جامعه آماری تحقیق را حسابرسان و کارشناسان دیوان محاسبات کشور تشکیل می دهند. در این تحقیق برای بررسی فرضیه تحقیق از آزمون tیک نمونه ای استفاده شد. یافته های پژوهش نشان می دهد که برنامه ریزی در بودجه ریزی عملیاتی بر اجرای حسابرسی عملکرد تاثیر دارد و می تواند تا حد زیاد منجر به بهبود ارزیابیها در اجرای حسابرسی عملکرد شود.

کلیدواژه ها

بودجه،بودجه ریزی، بودجه ریزی عملیاتی، حسابرسی، حسابرسی عملکرد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.