مقایسه روشهای کریجینگ شاخص و لاگ کریجینگ در تفکیک کانسنگ هماتیتی و مگنتیتی در معدن آهن جلال آباد

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: همایش ملی زمین شناسی و اکتشاف منابع
  • کد COI اختصاصی: NCGER01_389
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 951
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یاشار قاجار

کارشناس اکتشاف معدن، شرکت معدن زمین

سعید سلطانی محمدی

استادیار گروه مهندسی معدن، دانشگاه کاشان

چکیده

به دلیل تفاوت در هزینههای عملیاتی و سرمایهگذاری استحصال آهن از کانسنگ های مگنتیتی و هماتیتی، تعیین مقدار و نسبت کانسنگ مگنتیتی به کانسنگ هماتیتی در معادن سنگ آهن از اهمیت بالایی برخوردار است. عموماً این مهم بر اساس معیارFe/FeO که ریشیو خوانده می شود، انجام می شود. در این تحقیق از نتایج حاصل از آنالیز 2،662 نمونه برداشت شده از 86 گمانه (به طول 25،616 ) که در معدن سنگ آهن جلال آباد زرند حفر شدهاند برای مطالعه نسبتFe/FeO به عنوان متغیر ناحیهای استفاده و سعی شده است نتایج حاصل از دو تخمینگر کریجینگ شاخص و لاگ کریجینگ در تعیین مرز ماده معدنی هماتیتی از ماده معدنی مگنتیتی مورد بررسی و مقایسه قرار گیرد. نتایج حاصل از این بررسی بیانگر آنست که روش کریجینگ شاخص ضمن آشکارسازی بهتر پیوستگی متغیر ناحیه ای ریشیو، تعداد بیشتری از بلوکهای با ترکیب هماتیتی قطعی (تعداد 105 بلوک) را نسبت به روش لاگ کریجینگ (تعداد 78 بلوک) معرفی می کند

کلیدواژه ها

سنگ آهن، هماتیت، مگنتیت، لاگ کریجینگ، کریجینگ شاخص، جلال آباد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.