تفسیر خودکار آنومالیهای دوبعدی مغناطیسی دایک با استفاده از نسبت گرادیانهای افقی و قائم

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: همایش ملی زمین شناسی و اکتشاف منابع
  • کد COI اختصاصی: NCGER01_079
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 540
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی گلابی

دانشجوی کارشناسی ارشد اکتشاف معدن، دانشکده معدن و متالورژی دانشگاه یزد

کمال علمدار

استادیار، دانشکده معدن و متالورژی دانشگاه یزد

عبدالحمید انصاری

دانشیار، دانشکده معدن و متالورژی دانشگاه یزد

چکیده

در تعبیر و تفسیر دادههای مغناطیسسنجی تخمین عمق و موقعیت افقی توده که از آنها به عنوان پارامترهای موقعیتی توده نام برده می شوند بسیارمهم است. روشهای متعددی در این زمینه معرفی و مورد استفاده قرار میگیرند. اکثر این روشها مدل وابسته هستند. بدین معنی که رابطه تخمین عمق توسعه داده شده به هندسه توده وابسته است. مدل دایکی شکل در اکتشاف معدن و زمینشناسی برای مدل سازی گسل و ساختارهایی که ضخامت آنها در مقاسه با طول بیشتر است مورد استفاده قرار میگیرند. یکی از مهمترین مزیتهای این مدل این است که منحنیهای گرادیان افقی و قائم توده، روی تودهتغییر میکند. هدف از این مقاله استفاده از نسبت گرادیان افقی و قائم توده در تخمین عمق و موقعیت افقی توده است. این روش روی دادههای دایک مصنوعی و همچنین دادههای مغناطیس واقعی محدوده ای در سیرجان به کار برده شده است.

کلیدواژه ها

عمق، مدل وابسته، اکتشاف معدن، گسل، دایک، نسبت گرادیان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.