دسته بندی فازی تخریب های ناشی از زلزله در تصاویر هوایی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی بازشناسی الگو و تحلیل تصویر
  • کد COI اختصاصی: IPRIA02_021
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1016
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هدی میرزایی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر (هوش مصنوعی- رباتیک)، دانشکده برق و کامپیوتر، دانشگاه یزد، یزد، ایران

مهدی رضائیان

استادیار گروه مهندسی کامپیوتر، دانشکده برق و کامپیوتر، دانشگاه یزد، یزد، ایران

ولی درهمی

دانشیار گروه مهندسی کامپیوتر، دانشکده برق و کامپیوتر، دانشگاه یزد، یزد، ایران

چکیده

هدف از این تحقیق استفاده از پتانسیل های اطلاعاتی تصاویر هوایی برای مدیریت بحران زلزله است. در این کار سعی شده نوع تخریب ساختمان ها، که به نظر می رسد معیاری سودمند برای گروه های امداد و نجات باشد، از تصاویر هوایی استخراج شود. همچنین با تشخیص آوار در مسیرها، معیاری برای سهولت دسترسی به ساختمان به دست آید. برای این کار چند ویژگی آماری و ویژگی های بافت LBP یکنواخت از نواحی داخل مرز ساختمان ها و همچنین مسیرها استخراج شده است. برای دسته بندی از یک سیستم دسته بند مبتنی بر قواعد فازی استفاده کردیم. دلیل انتخاب این روش، عدم وجود شواهد کافی در تصاویر هوایی ست که منجر به نایقینی ها برای تشخیص انواع تخریب می شود. از خروجی های کار می توان سودمندی ویژگی های LBP یکنواخت در متمایز کردن بافت تخریب از بافت سالم در محیط های ناهمگن را مشاهده کرد. همچنین روش دسته بندی فازی ازمایش شده که مبتنی بر اجماع رأی قواعد است، علاوه بر اینکه امکان تعیین دسته تخریب را به صورت نرم فراهم کرده در مقایسه با روش های غیرفازی از جمله SVM و برخی روش های فازی دیگر مانند FURIA عملکرد مناسب تری را نشان می دهد.

کلیدواژه ها

بافت تخریب ناشی از زلزله، تصاویر هوایی، دسته بندی فازی (اجماع رأی قواعد)، ویژگی های آماری، IBP یکنواخت مستقل از دوران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.