بررسی کارایی فرایند فتوکاتالیستی نانو ذرات اکسید روی در تجزیه قارچ کش کاربندازین در محیط آبی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی کاربردهای شیمی در فناوری های نوین
  • کد COI اختصاصی: CAAT04_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 976
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا امیدوار لنگرودی

گروه شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس

عباس بهجو

گروه شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس

چکیده

امروزه مصرف وسیع و بی رویه سموم دفع آفات در امور کشاورزی، سبب آلودگی محیط زیست به خصوص منابع آبی گردیده است. یکی از روش های نوین دوستدار محیط زیست جهت حذف این آلاینده ها، استفاده از فرایند اکسیداسیون پیشرفته بر پایه تولید اجزای بسیار فعال و واکنش پذیر مانند رادیکال هیدروکسیل است. در این مطالعه تجزیه فتوکاتالیستی قارچ کش رایج کاربندازیم به کمک غلظتهای مختلف نانوذرات اکسید روی با قطر متوسط 20nm در حضور پرتو فرابنفش در یک رآکتور ناپیوسته بررسی گردید. با انجام آزمایشات تجزیه کاربندازیم با غلظت اولیه 4mg/L، مقدار بهینه کاتالیست اکسید روی 80mg/L به دست آمد. همچنین سینتیک واکنش تجزیه با معادله شبه درجه اول Langmuir-Hinshelwood مطابقت خوبی داشته (R(2)=0.984) و ثابت سرعت آن معادل (0/009min(-1 بدست آمد. در این تحقیق مقایسه ای نیز بین تأثیر تابش نور مرئی و فرابنفش در شرایط غلظت بهینه کاتالیست انجام شد و معلوم گردید کارایی تجزیه فتوکاتالیستی کاربندازیم با تلاش فرابنفش حدود 1/5 برابر کارایی تابش مرئی می باشد. بر اساس این نتایج می توان از فرایند ZnO/UV به عنوان یک روش مؤثر در حذف کاربندازیم از محیط های آبی استفاده نمود.

کلیدواژه ها

تجزیه فتوکاتالیستی، نانواکسید روی، کاربندازیم، اشعه UV

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.