ارائه رویکرد ساختاریافته برای اجرای رزمایش سایبری

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی چالش های مدیریت فناوری اطلاعات در سازمان ها و صنایع
  • کد COI اختصاصی: CITMC01_131
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1750
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رحیم یزدانی

دانشجوی دکتری،دانشگاه عالی دفاع ملی، تهران،ایران

ناصر مدیری

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان،ایران

چکیده

فضای سایبریک محیط راهبردی بوده و به لحاظ کارکردها ی متنوعش مورد علاقه دولت ها و سازمان ها است که نتیجه اش افزایش تقاضا برای امن کردن این فضاست. لذا به منظور تعیین میزان آمادگی جهت حفاظت از دارائی ها و سامانه ها درقبال حملات ،تمرین تصمیم گیری مدیریتی پاسخگو،تعیین میزان تعامل سازمان بامحیط بیرون در طرح پاسخ سایبری،بررسی مسیر اشتراک گذاری اطلاعات وارتباطات درصورت وقوع حمله،تعیین سیاست هایی که امنیت سایبر را پشتیبانی می کنند،ارتقاءتراکنش ها،افزایش آگاهی های مربوط به تاثیر حوادث سایبری،برجسته سازی فناوری های مرتبط با شناسائی وبازیابی اثرات حمله ،رزمایش سایبری روش موثری در یادگیری جنبه های عملی امنیت اطلاعات است. اعضای تیم های پاسخ سریع به حوادث رایانه ای اقدام به تست مهارت،توان پاسخ دهی ،پیاده سازی روش های عملیاتی پاسخ دهی،بهبود برنامه ریزی،حفظ و تقویت همکاری های بین المللی،در قالب رزمایش های امنیت سایبری درسطح سازمانی و ملی می کنند.طراحی و اجرای رزمایش امنیتی سایبری پیچیده است زیرا فرم ها ورویکردهای مختلفی می تواند داشته باشد.دراین پژوهش ابتدا به جایگاه رزمایش در کشورمان پرداخته ، درادامه به مدل ها و پیش فرض هاوپلت فرم هاو انواع رزمایش های سایبری اشاره می کنیم. ونهایتا به نحوه برنامه ریزی و مسئولیت بخش های موثر در رزمایش و مراحل گام به گام درطراحی رزمایش می پردازیم

کلیدواژه ها

رزمایش امنیت سایبری،مدل،مسئولیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.