چالش های دانش آفرینی سازمانی در نظام آموزش عالی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی چالش های مدیریت فناوری اطلاعات در سازمان ها و صنایع
  • کد COI اختصاصی: CITMC01_099
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1172
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ریحانه قوسی

کارشناس ارشد مدیریت آموزشی دانشگاه الزهراء

مریم حسینی راد

کارشناسی ارشد مدیریت کارآفرینی دانشگاه شاهد

چکیده

دانش آفرینی یک پدیده جمعی است. بنابراین، تنها از سوی سازمانهایی عملی است که دسترسی کاملی به دانش داشته و ازتوانایی بالایی در ادغام عقاید و تجارب برخوردار باشند. لذا، بخشهایی از دانش که قاعدتا در اختیار دیگران است، برای سازمان در اثر تعاملات متعدد، دانش جدید ایجاد میکند. بر این اساس، دانش آفرینی برای سازمانهایی مقدور است که ظرفیتهای پویایی را برای تحصیل یکپارچگی دانش فراهم کنند که از آنها به عنوان ظرفیت جذب یاد میکنند. صاحبنظران ظرفیت جذب توانایی سازمان را در ارزشگذاری، ذوب کردن، در آمیختن و کاربرد دانش جدید میدانند. در این مقاله با بررسی مدلهای گوناگون دانش آفرینی در سازمانها، تلاش شد چالشهای دانش آفرینی سازمانی در آموزش عالی کشور به عنوان مهمترین نهاد دانش آفرین در کشور شناسایی و اولویتبندی شود. نتایج نشان میدهد دانشگاهها باید نقش هدایتی در برنامهریزی و اجرا به عهده داشته باشند، لذا این امر مستلزم آن است که در فرایند دانش آفرینی درگیر شوند. بدین ترتیب علاوه بر رسالتهای آموزشی؛ پژوهشی؛ کارآفرینی؛ شاهد ظهور رسالت چهارم آموزش عالی با عنوان دانش آفرینی خواهیم بود

کلیدواژه ها

دانش آفرینی، مدیریت دانش، نظام آموزش عالی دانش آفرین، کارآفرینی سازمانی؛ رسالت دانش آفرینی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.