توسعه مدل ترکیبی جهت ایجاد ارتباط فرایندهای مطرح راهبری و مدیریت فناوری اطلاعات با عملکرد سازمان

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی چالش های مدیریت فناوری اطلاعات در سازمان ها و صنایع
  • کد COI اختصاصی: CITMC01_090
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 542
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پیمان اژدری

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی فناوری اطلاعات، دانشکده آموزشهای الکترونیکی دانشگاه شیراز

سیدرئوف خیامی

استادیار، گروه مهندسی فناوری اطلاعات، دانشگاه صنعتی شیراز، شیراز

چکیده

در دنیای پر سرعت و پر تنش امروزی، استفاده از فناوری اطلاعات در سازمانها به عنوان یک منبع کلیدی وپیش نیازی ضروری جهت حفظ بقاء، حضور در عرصه جهانی و موفقیت در آن به موضوعی حیاتی تبدیل گردیده است. با توجه به اینکه هدف نهایی از بکارگیری فناوری اطلاعات، تحقق استراتژیها و اهداف سازمانی میباشد، لذا بایستی سازمانها با بهره گیری از راهکارهای مناسب فناوری اطلاعات، بسوی تحقق اهداف خود گام بردارند. بهره گیری مناسب و اثر بخش راهکارهای فناوری اطلاعات در سازمان بدون داشتن چارچوبی مناسب امکان پذیر نمیباشد. هدف اصلی از داشتن این چارچوب، شناسایی فرایندهای حوزه فناوری اطلاعات و ارتباط دهی آنها با اهداف سازمان، روشهای بهینه سازی و سازماندهی، اکتساب و پیاده سازی، تحویل و پشتیبانی، نظارت و ارزیابی فناوری اطلاعات میباشد. در این مقاله نخست به معرفی ویژگیهای چارچوب مطرح کوبیت 5 جهت شناخت فرایندهای فناوری اطلاعات و سپس به شناسایی اهداف سازمانی و فناوری اطلاعات با استفاده از مدل کارت امتیازی متوازن میپردازیم. در نهایت با توجه به اثری که فرایندهای فناوری اطلاعات بر اهداف سازمان از طریق اهداف فناوری اطلاعات میگذارند، سنجش اثر فناوری اطلاعات بر عملکرد سازمان را به کمک ارزیابی سطح بلوغ فرایندهای فناوری اطلاعات، مورد بررسی قرار خواهیم داد.

کلیدواژه ها

بقاء، موفقیت، عملکرد، ارزیابی عملکرد، فناوری اطلاعات، کوبیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.