واکنش مثبت حنای گینه نو Impatiens hawkeri به کاربرد کود کندرها و اسید هیومیک در بستر هیدروپونیک
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: اولین همایش ملی تخصصی علوم کشاورزی و محیط زیست ایران
- کد COI اختصاصی: AENCINF01_014
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 925
نویسندگان
استادیار دانشکده کشاورزی دانشگاه شهرکرد
دانشجوی کارشناسی ارشد گیاهان زینتی
دانشیار دانشکده کشاورزی دانشگاه شهرکرد
استادیار دانشکده کشاورزی دانشگاه شهرکرد
چکیده
گل حنای گینه نو از گونه های جدید در صنعت گلکاری و یکی از مهمترین گیاهان گلدار گلدانی و فصلی محسوب می شود. تولید یک گیاه با کیفیت، مستلزم داشتن تغذیه مناسب می باشد از این رو پژوهشی با تاثیر کود کندرها و اسید هیومیک بر ویژگیهای کمی و کیفی گل حنای گینه نو صورت گرفت. بدین منظور آزمایشی به صورت فاکتوریل و در قالب طرح کاملا تصادفی در سه تکرار بر گل حنای گینه نو انجام گرفت. تیمارها شامل کود کندرها با فرمول کودی NPK (Mgo,S) (8، 7/2) 18-11- 12 و با سه میزان ( 0 ، 5/1 و 3 کیلوگرم بر متر مکعب) و اسید هیومیک با سه میزان ( 0 ، 2 و 4 کیلوگرم بر متر مکعب) بود. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که کود کندرها در صفات تعداد گل، تعداد غنچه، حجم ریشه، وزن تازه و خشک ریشه در سطح احتمال یک درصد و در صفت قطر گل در سطح احتمال پنج درصد معنی دار بود. اسید هیومیک نیز در صفات تعداد گل، تعداد غنچه، وزن تازه و خشک ریشه در سطح احتمال یک درصد و در صفت قطر گل عدم معنی داری را نشان داد. اثرات متقابل کود کندرها و اسید هیومیک در تعداد گل، تعداد غنچه، وزن تازه ریشه در سطح احتمال یک درصد، در قطر گل عدم معنی داری و در حجم ریشه و وزن خشک ریشه در سطح احتمال پنج درصد معنی دار بود. تاثیر مثبت کود کندرها در صفات اندازه گیری شده را می توان به دلیل افزایش کارایی مصرف مواد غذایی و کاهش آبشویی مواد غذایی که باعث تسریع رشد، افزایش فتوسنتز و محتوی کلروفیل، تشکیل کربوهیدراتها و انتقال آنها، تحریک رشد ریشه و جذب عناصر ماکرو و میکرو که برای رشد و نمو لازم است ارتباط داد. اسید هیومیک نیز می تواند باعث افزایش جذب مواد غذایی شود و نقش حیاتی در انتقال و قابل استفاده ساختن عناصر غذایی میکرو و ماکرو داشته باشد.کلیدواژه ها
حجم ریشه، کودهای آلی، تعداد گل، کارایی مصرف مواد غذایی، وزن خشک ریشهمقالات مرتبط جدید
- بررسی راهبردهای ترویج انرژی های پاک در بین گلخانه داران استان البرز
- مطالعه اثر روش های مختلف خاک ورزی بر عملکرد و برخی صفات سه رقم عدس دیم
- Machine Vision Approach Coupled with a Hybrid EHD-Convective Dryer to Model Khalal Slices Drying Process with ANFIS
- انتخاب مناسب دور موتور و نوع سوخت از لحاظ ویژگیهای عملکردی موتورهای دیزلی با استفاده از روش های تصمیم سازی
- پتانسیل سنجی تولید زیستگاز از پسماندهای کشاورزی و فضولات دامی در شهرستان اهواز
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.