بررسی مدلهای فراکتالی در روستای تاریخی ابیانه
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دومین همایش ملی چشم انداز نطنز در الگوی معماری و شهرسازی اسلامی در افق ۱۴۰۴
- کد COI اختصاصی: MEMARI02_030
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 827
نویسندگان
کارشناسی ارشد ریاضی کاربردی هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نطنز
چکیده
در این مقاله بر اساس پیوند بخشیدن معماری و علوم ریاضیات که از گرایشات نوین معماری معاصر است نشان می دهد شهر بومی مطابق همان قوانین سازماندهی شده است که در یک ارگانیسم بیولوژیکی مشاهده می شود . شناخت این ارگانیسم با استفاده از هندسه فراکتال که شاخه ای از علم ریاضیات است امکان پذیر می باشد و این هندسه الگوهای غنی و پیش بینی نشده از ساختار آنها به ما می دهد . این علم جدید از شناخت فرم که در چند سال اخیر ظهور یافته است ، معماری بومی ایران مورد بررسی قرار داده می شود . اجزاء فراکتالی را در معماری بومی که بر پایه هندسه اقلیدسی بنا گشته اند می توان در دو مرحله تجزیه و تحلیل کرد . مرحله اول در مقیاس بزرگ که بافت و فضاهای عمومی را شامل می شود و مرحله دوم در مقیاس کوچکتر، بیشتر به ساختمانهای خاص می پردازد . در این مقاله برای یافتن الگوهای فراکتالی در معماری بومی با واحد تحلیلی روستای ابیانه، مفاهیمی همچون درک بصری از آرایش فراکتالی ، سطح مشترک فراکتالی، تاثیر پذیری از محیط (مصالح، منظر و بافت )و همسانسازی فراکتالی و محاسبه بعد جعبه ای و معماری (روشی برای محاسبه بعد فراکتالی بافت )، تغییر مکان نقطه وسط (تبدیل کردن هندسه فراکتالی معابر نامنظم به هندسه اقلیدسی و قابل اندازه گیری ) و مورد بررسی قرار گرفته است . هدف مقاله این است که یک معماری «با طبیعیت فراکتال» را نشان دهیم و چگونه «ابزارهای فراکتال » می توانند در برخورد با اشیاء معین استفاده شوند و اینکه با چنین رویکردی ، چه نوع اطلاعاتی می تواند جمع آوری شود .کلیدواژه ها
هندسه فراکتال، آرایش فراکتال، بافت سنتیمقالات مرتبط جدید
- الگوهای معماری بومی در اقلیم گرم و خشک و سرد
- معیارهای طراحی مسکن همساز با اقلیم نواحی کوهستانی
- بررسی سیستماتیک عملکرد بانک های سبز در کاهش اثرات زیست محیطی: تحلیل و ارزیابی روش ها و نتایج
- بررسی انواع جلبک های ضد باکتری و عملکرد ویژه آن ها در حفظ پایدار محیط زیست
- تحلیل فضایی ریزگردها و اثرات جغرافیایی آن در منطقه بمپور
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.