تبیین نقش سیستم های غیر فعال اتلاف انرژی در ساختمان، راهکاری بهینه در مقاوم سازی لرزه ای ساختمان
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دومین همایش ملی چشم انداز نطنز در الگوی معماری و شهرسازی اسلامی در افق ۱۴۰۴
- کد COI اختصاصی: MEMARI02_018
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 789
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نطنز، گروه معماری، نطنز، ایران
مدرس آموزشکده فنی و حرفه ای سما، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان، خوراسگان، ایران
چکیده
اغلب ساختمان های و سازه های فیزیکی تحت تاثیر بارهای مختلفی دچار تخریب یا آسیب می گردند که از آن جمله می توان به بارهای دینامیکی وارد بر آنها اشاره نمود. اما در این میان بارهای دینامیکی ناشی از زلزله با توجه به تولید انرژی زیاد، بیشترین تخریب و آسیب پذیر برابر ساختمان ها بر جای می گذارد . از این رو به جهت مقاوم سازی ساختمان ها نیاز به راهکاریی جهت اتلاف انرژی ناشی ازنیروی دینامیکی زلزله بر ساختمان می باشیم . که تحت عنوان روش های میزایی به کار گرفته می شوند . روش های میرایی به سه دسته فعال ، نیمه فعال و غیر فعال تقسیم می شوند . از این رو در این مقاله با توجه به کارایی بهینه سیستم های میرایی در اتلاف انرژی دینامیکی ناشی از زلزله در ساختمان، با استفاده از مطالعات کتابخانه ای، به بررسی انواع سیستم های میرایی پرداخته و پس از بررسی ویژگی های آنان و نمونه های کاربردی ، بهینه ترین آنها یعنی سیستم میزایی غیر فعال را به عنوان روشی مناسب در اتلاف انرژی که تاثیر قابل ملاحظه ای در بهبود رفتار لرزه ای سازه ها بدون نیاز به تکنولوژی پیچیده ای دارد پرداخته شده است .کلیدواژه ها
اتلاف انرژی دینامیکی، زلزله ، روش های میرایی ، سیستم میرایی غیر فعالمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.