بازکاوی راهکارهای موثر در جهت مبارزه با فساد اداری

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش داخلی حسابداری مدیریت اقتصاد
  • کد COI اختصاصی: FCMA02_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 937
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جلال جباری

کارشناس ارشد مدیریت سیستمهای اطلاعاتی، دانشگاه تهران، پردیس فارابی

حامد بردبار

کارشناس ارشد مدیریت سیستمهای اطلاعاتی، دانشگاه تهران، پردیس فارابی

مسعود آرین فر

کارشناس ارشد مدیریت سیستمهای اطلاعاتی، دانشگاه تهران، پردیس فارابی

چکیده

فساد اداری معضل بسیار بزرگی است که بی شک در تمامی کشورها به چشم می خورد اما درجه شیوع این پدیده سرطانی متفاوت بوده و در نظام اداری کشورهای در حال توسعه بیشتر است. برای کشورهای در حال توسعه ضروری است که عاری از فساد باشند زیرا فساد ماهیتی ضد توسعه ای دارد و باعث اتلاف و تخصیص نابهینه و غیر اثربخش منابع محدود می شود. شیوع این پدیده علاوه بر اینکه سیاست های کلان اقتصادی، سیاسی و اجتماعی و فرهنگی جامعه را به مخاطره می اندازد، موجب افزایش فقر، فحشا و به خطر افتادن مشروعیت دولتها و باعث از بین رفتن ارزشها و باورهای اخلاقی جامعه و گسترش فرهنگ دروغ و تظاهر و حقه بازی و از بین رفتن صداقت است و این موضوع زیانبارتر و بدتر از پیامدهای اقتصادی است. متاسفانه طبق آمارهای سازمانهای بین المللی کشور ما نیز نه تنها از این قضیه مستثنا نیست بلکه جزء کشورهایی است که در آنها فساد اداری در سطح بسیار بالایی رواج دارد. در این مقاله ابتدا کلیاتی از فساد و وضعیت ایران در رابطه با فساد اداری را بیان نموده و سپس به عوامل موثر بر آن و راهکارهای مقابله خواهیم پرداخت.

کلیدواژه ها

فساد اداری، عوامل سازمانی، عوامل فرهنگی، عوامل سیاسی، عوامل اقتصادی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.