بررسی تسهیلات و موانع حرکت پیاده در فضاهای شهری و ارائه راهکارهایی جهت تقویت آن در شهرها
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دومین کنگره تخصصی مدیریت شهری ایران
- کد COI اختصاصی: TSDI02_030
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 954
نویسندگان
عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز
دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه زنجان
دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه زنجان
چکیده
از دیرباز حرکت پیاده قدیمیترین و ضروریت رین شکل جابه جایی انسان در محیط بوده و امروزه نیز بخش عمده ای از سفرهای درون شهری به صورت پیاده صورت گرفته و از جایگاه برجسته ای در سامانه حمل و نقل درون شهری برخوردار می باشد.اما با اختراع خودروی شخصی و افزایش روز افزون آن به تدریج تمام توجهات شهرسازان، برنامه ریزان و متولیان امور شهری معطوف این وسیله و نیازهای حاصل از افزایش استفاده از آن شده در نتیجه حرکت پیاده تحت الشعاع قرار گرفته و نیازهای عابرین پیاده نادیده گرفته شد.با ادامه یافتن روند موجود یعنی توجه بیش از حد به نیازهای حرکت سواره و غفلت از ساماندهی و برنامهریزی برای حرکت پیاده، به تدریج موجبات حذف افراد پیاده از شهر فراهم میشود. عدم حضور پیاده در فضاهای شهری و کاهش قابلیت پیادهمداری در نقاط شهری کاهش امنیت،ایمنی و روابط اجتماعی، مشکلات زیست محیطی نظیر آلودگی هوا و صوتی، سلامت عمومی، بی هویتی فضاهای شهری و محلهای و عدم حس تعلق و فرسودگی تدریجی ناشی از آن را در پی خواهد داشت. از این رو در سه دهه اخیر مقوله پیاده مداری و نیازهای آن به عنوان یک موضوع مهم و فراموش شده شهری محسوب گشته و ساماندهی و توسعه فضاهای پیاده به یکی از محورهای اصلی برنامه ریزی و طراحی شهری بدل گردید که از آن به عنوان «جنبش پیاده مداری» یاد می شود. در این پژوهش پس از تشریح تئوری پیاده مداری و ارائه تعاریفی از پیاده روی و انواع آن، به بررسی تسهیلات و از طرفی موانع پیاده روی و یا به عبارتی جابه جایی پیاده در فضاهای شهری پرداخته شده و راهکارهایی در جهت توسعه این نوع حرکت ارائه می گردد.کلیدواژه ها
حرکت پیاده – عابر پیاده – پیاده مداری – فضای شهریمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.