بررسی ضرورت ترجمه متون مذهبی مورد بررسی زبان فرانسه

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنگره ملی تفکر و پژوهش دینی
  • کد COI اختصاصی: CONFIR01_103
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2010
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا فارسیان

استادیار دانشگاه فردوسی مشهد

نسرین اسماعیلی

دانشجوی کارشناسی زبان و ادبیات فرانسه دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

در عصر حاضر ، همگام با گسترش روز افزون اسلام و مسلمانان ، اهمیت ترجمه متون مذهبی واسلامی نیز افزون تر گردیده است . اما مشکل اساسی که در این میان وجود دارد این است که عده ای یا ترجمه متون مذهبی را غیر ممکنمی پندارند و با تنها به دنبال ترجمه قرآن هستند و از ترجمه دیگر منابع مذهبی و اسلامی از جمله احادیث که زمینه را برای فهم دقیق تر مفاهیم آیات قرآن فراهم می کنند غافل شده اند . قابل ذکر است که با توجه به جایگاه بین المللی زبان انگلیسی بیشتر ترجمه های متون مذهبی در ایران به زبان انگلیسی انجام می پذیرید. و کمتر به زبان های دیگر از جمله زبان فرانسه پرداخته می شود . در واقع باتوجه به اهمیت ، موقعیت و ویژگی های دین مقدس اسلام شایسته است که همگان از محتوای مفاهیم گسترده و عمیق آن آگاهی یابند. ساده ترین راه دستیابی به چنین هدفی ترجمه می باشد . ترجمه می تواند همچون پلی عمل نماید و انکان پیوند یک فرهنگ به فرهنگ دیگر رافراهم سازد. در و اقع به مدد ترجمه می توان غیر عرب زبان ها و یا حتی عرب زبان ها را که علم کافی برای درک مفاهیم ژرف و سعادت بخش اسلامی را ندارند با تعالیم و دستورات این دین مقدس و الهی آشنا کرد. این پژوهش می کوشد تا با تبیین اهمیت ترجمه متون مذهبی بخصوص احادیث ، مشکلاتی چند در زمینه ترجمه این گونه متون به زبان فرانسه را نخست به طری نظری و تحقیق کتابخانه ای به منظور جمع آوری اطلاعات کافی از منابع موجود بررسی کرده و آن گاه موانع پیش روی مترجمان فرانسه دان را بر شمارد.

کلیدواژه ها

ترجمه ، متون مذهبی، قرآن، حدیث، زبان فرانسه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.