مدلسازی آزمایشگاهی سیستم انتقال حرارت تیوب رادیولوژی تا نانوسیال کرتنی چند دیواره و بررسی بهبود ضریب انتقال حرارت

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: فصلنامه مدل سازی در مهندسی، دوره: 12، شماره: 38
  • کد COI اختصاصی: JR_JME-12-38_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 556
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهروز مرادحاصل

کارشناس ارشد مهندسی پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه

وهاب دهلقی

استادیار، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه

محمدتقی عیوضی

استادیار، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه

مصطفی تقی پور

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه

چکیده

تیوپ اشعه ایکس، اصلی ترین بخش هر دستگاه رادیولوژی در تولید اشعه ایکس به شمار می آید. یکی از مهمترین مشکلات این تجهیزات، حرارت تولیدی بسیار بالا درآند تیوپ در نتیجه برخورد پرتوهای الکترونی پر انرژی بر سطح آن می باشد. نقص در ا نتقال مناسب این حرارت، تخریب زودهنگام و کاهش عمر تیوپ اشعه ایکس را موجب خواهد گردید. با توجه به نقش مهم روغن اطراف تیوپ اشعه ایکس بعنوان انتقال دهنده گرمای تولیدی در آند، در این مقاله، برای اولین بار در دنیا روغن مذکور با نانوسیال با درصدهای وزنی مختلف جایگزین و بهبود ضریب انتقال حرارت در شرایط گوناگون مورد بررسی قرار گرفته است. بدین صورت که مدل آزمایشگاهی سیستم حرارتی تیوپ اشعه ایکس با استفاده از المنت حرارتی ساخته شده و گرمای مشابه با گرمای تولیدی درآند، با اعمال توان با المنت ایجاد گردید. نانوسیال مورد نیاز نیز از ترکیب نانولوله کربنی چند دیواره و روغن ترانسفورمر در درصدهای وزنی مختلف ساخته و رفتار حرارتی مدل تیوپ با استفاده از روغن معمولی مورد استفاده در سیستم های فعلی رادیولوژی و نانوسیال ها مقایسه گردید. نتایج تجربی بدست آمده حاکی از آن است که استفاده از نانوسیال، انتقال حرارت را به نحو چشمگیری بهبود بخشیده است. استفاده از این فناوری نوین در سیستم های رادیولوژی و تجهیزات مشابه علاوه بر حذف فرایند پیجیده ساخت تیوپ مولد اشعه ایکس، کارآیی این نوع تجهیزات را بطور قابل ملاحظه ای افزایش خواهد داد.

کلیدواژه ها

انتقال حرارت، تیوپ رادیولوژی، اشعه ایکس، آند، نانوسیال، روغن ترانسفومر، غلظت وزنی، نانوتیوپ کربنی چند دیواره

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.