رتبه بندی عوامل مؤثر در موفقیت اجرای مدیریت دانش در شرکتهای دانش بنیان مطالعه موردی شرکت های دانش بنیان مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: فصلنامه تخصصی رشد فناوری، دوره: 11، شماره: 41
  • کد COI اختصاصی: JR_TD-11-41_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 547
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محبوبه حقی

دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران

مرتضی راستی برزگی

استادیار دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران

حمید مهدوی

پارک علم و فناوری شیخ بهایی، اصفهان، ایران

چکیده

مدیریت دانش یکی از راه حل های مناسب برای کسب سودمندی و کارایی در سازمان ها به شمار می آید. روند اوج یافتن نقش دانش در اداره سازمان ها موجب شده است تا مقوله مدیریت دانش در قلب سیاست های راهبردی سازمان ها جای گیرد. بر این اساس، توجه ویژه به مدیریت دانش و شناخت مهم ترین عوامل مؤثر در اجرای موفق آن از جهت تحقق اهداف سازمان ها ضروری به نظر می رسد. در این تحقیق با مطالعه مقالات مختلف 30 عامل فرعی در قالب 7 عامل اصلی رهبری، فرهنگ سازمانی، منابع و نیروی انسانی، فناوری اطلاعات، ارزیابی و اندازه گیری عملکرد، راهبردها، فرآیندها و فعالیت ها که همان عوامل مؤثر در اجرای موفق مدیریت دانش در شرکت های دانش بنیان می باشند شناسایی شده است و توسط مدیران شرکت های مختلف دانش بنیان مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان رتبه بندی شده اند. بر این اساس اولویت عوامل اصلی در اجرای موفق مدیریت دانش به صورت منابع و نیروی انسانی، رهبری، راهبردها، فرهنگ سازمانی، فرایندها و فعالیت ها، فناوری اطلاعات و ارزیابی و اندازه گیری عملکرد تعیین شده است. از بین عوامل فرعی مؤثر در موفقیت اجرای مدیریت دانش به ترتیب استخدام کارکنان واجد شرایط، برخورداری از یک چشم انداز مشترک، ایجاد فضا و زمان مناسب برای بارش افکار و برخورداری از اهداف بلندمدت و کوتاه مدت شفاف برای مدیریت دانش بالاترین اهمیت را در موفقیت اجرای مدیریت دانش در شرکت های دانش بنیان کسب کرده اند.

کلیدواژه ها

دانش، مدیریت دانش، موفقیت اجرای مدیریت دانش، شرکت های دانش بنیان؛ عوامل موفقیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.