رابطه عزت نفس با اهمال کاری و خودکارآمدی در بین کارمندان سازمان فنی و حرفه ای شهر زاهدان

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی اقتصاد، حسابداری، مدیریت و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: EAMS01_200
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 682
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فریبا ندیم نژاد

کارشناس ارشد تحقیقات آموزشی، کارشناس آموزش و پژوهش دادگستری

مجتبی پهلوانی

کارشناس ارشد مدیریت فناوری اطلاعات، هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی چابهار

نادیا ندیم نژاد

کارشناس ارشد مدیریت دولتی، کارشناس اداری سازمان فنی و حرفه ای

چکیده

این مقاله رابطه عزت نفس با اهمال کاری و خودکارآمدی میان کارکنان سازمان فنی و حرفه ای شهرستان زاهدان را مورد بررسی قرار می دهد. روش انجام پژوهش توصیفی از نوع همبستگی می باشد. جامعه آماری این تحقیق را کلیه کارکنان سازمان فنی و حرفه ای شهرستان زاهدان تشکیل می دادند . حجم نمونه بر اساس جدول مورگان 712 نفر به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شد. برای گردآوری داده های این پژوهش از پرسشنامه عزت نفس، اهمال کاری، باورهای خودکارآمدی استفاده شده است. داده های جمع آوری شده با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون، آزمون رگرسیون گام به گام و تحلیل واریانس یک راهه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. نتایج ضریب همبستگی پیرسون نشان داد که میان نمرات کلی عزت نفس با خود کنترلی، سازماندهی، انگیزه های پیشرفت و نمرات کلی اهمال کاری همبستگی منفی و معنا داری وجود داشت، اما نمرات عزت نفس با حواسپرتی همبستگی متبت و معنا داری داشت. اما بین تکانشگری و عزت نفس همبستگی معنا داری وجود نداشت. هم چنین بین عزت نفس و خودکارآمدی همبستگی مثبت و معنی داری وجود داشت. نتایج رگرسیون گام به گام نشان داد که زیر مقیاس خود کنترلی به میزان 20/1% ، زیر مقیاس حواسپرتی به میزان 3/8% و نمرات کلی اهمال کاری به میزان 2/2% واریانس را برای نمرات عزت نفس تبیین کردند. در صورتی که بقیه زیر مقیاسهای اهمال کاری شرایط ورود به معادله رگرسیون را نداشتند و از معادله حذف گردیدند. نتایج رگرسیون ساده خطی نشان داد که نمرات خودکارآمدی به میزان 34/7% واریانس را برای عزت نفس تبیین کرد.

کلیدواژه ها

عزت نفس، اهمال کاری،خودکارآمدی،تکانشگری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.