رابطه ی هویت ملی-دینی و استفاده از شبکهی اجتماعی فیسبوک در دانشجویان دانشگاه تهران

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش علمی پژوهشی علوم تربیتی و روانشناسی آسیب های اجتماعی و فرهنگی ایران
  • کد COI اختصاصی: PSCONF01_652
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 780
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زکیه اسمعیلی

کارشناس ارشد رشتهی علوم تربیتی،گرایش تکنولوژی آموزشی

زهره اسمعیلی

دانشجوی کارشناس ارشد رشتهی علوم تربیتی، گرایش برنامه ریزی درسی و آموزشی دانشگاه خوارزمی

چکیده

امروزه استفاده از شبکه های اجتماعی مجازی، روزبه روز عمومیت و محبوبیت بیشتری می یابند. یکی از پرکاربرترین شبکه های اجتماعی، فیسبوک است که به عنوان یک برنامه ی سودمند اجتماعی معرفی شده و تعداد زیادی کاربر را در مدت زمانی کوتاه بهسوی خود جذب کرده است. فیسبوک تنها یکی از مصادیق توسعه ی تکنولوژی های اطلاعاتی- ارتباطی در دوران جهانی شدن است،که به کاربران خود اجازه می دهد هویت خود را ارائه یا نمایش دهند . از این رو پژوهش حاضر به رابطه ی هویت ملی- دینی و استفادهاز شبکه های اجتماعی در دانشجویان دانشگاه تهران پرداخته است. روش این پژوهش از نوع همبستگی بوده و داده های گردآوری باتوجه به آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و آمار استنباطی به روش ضریب همبستگی رگرسیون، تحلیل شدند.جامعه ی آماری پژوهش حاضر شامل دانشجویان دانشگاه تهران در سال تحصیلی 1393-1392 می باشند . برای انتخاب نمونه ابتدا از بین گروه های مختلف، چهار گروه فنی و مهندسی، علوم انسانی، علوم پایه و علوم پزشکی انتخاب شدند . هر یک از آنها به عنوان یکخوشه در نظر گرفته شدند . در مرحله بعد از هر گروه 1 یا 2 دانشکده انتخاب شده و سپس در هر دانشکده، رشته های مختلف بهصورت تصادفی انتخاب، و از هر کدام از رشته های مختلف، چند کلاس به صورت تصادفی انتخاب شدند و و تمامی دانشجویان بهپرسشنامه های جمعیت شناختی و پرسشنامه ی هویت ملی و دینی لطف آبادی و نوروزی (1383) بعد از ارائه توضیحات لازم، پاسخدادند . تعداد نمونه در هر خوشه حدود 50 نفر و نهایتاً تعداد کل نمونه حدود 200 نفر است. نتایج حاصل از ضریب همبستگیپیرسون نشان داد که هویت ملی- مذهبی در استفاده یا عدم استفاده ی کاربران از شبکه های اجتماعی مانند فیس بوک، در میاندانشجویان دانشگاه تهران نقش پیش بینی کنندگی دارد.

کلیدواژه ها

شبکه ی اجتماعی فیسبوک، هویت ملی – دینی، دانشجویان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.