تاثیرروزه داری بر سلامت روان دانش آموزان دبیرستانی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش علمی پژوهشی علوم تربیتی و روانشناسی آسیب های اجتماعی و فرهنگی ایران
  • کد COI اختصاصی: PSCONF01_303
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 643
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا ارجمند زاده

ارشد روان شناسی

طاهره مهدیزاده نودهی

ارشد روان شناسی

چکیده

پژوهش حاضر با هدف ((تاثیر روزه داری بر سلامت روانی)) دانش آموزان اجرا گردید. 100 نفر به عنوان نمونه در دسترس، پیش آزمون و یک تا دو هفته پس از اتما م ماه رمضان پس آزمون مجدد (GHQ) انتخاب وابتدا پرسشنامه سلامت روان همان پرسشنامه به دانش آموزان داده و سوالات پرسشنامه را تکمیل کردند.نمرات به دست آمده در پیش از آزمون کسر و نمره ای که میزان و جهت تغییرات ((سلامت روان)) را در قبل و بعد از ماه رمضا ن را نشان می دهد به دست آمد. نتایج این پژوهش نشان دادکه تفاوت معنی داری بین وضعیت سلامت روانی افراد در قبل و بعد از روزه داری وجود داشته و وضعیت سلامت روانی افراد بهتر شده است (p=0/0001) و همچنین روزه داری باعث کاهش علائم اضطراب و افسردگی و بهبود عملکرد اجتماعی افراد شده و آزمون T تفاوت معنی داری نشان می دهد (p=0/0001). یافته های این پژوهش نشان می دهد که انجام اعمال مذهبی نظیر نماز ، روزه و سایر عبادات اسلامی در فاصله های زمانی تکرار شوند و با متوجه کردن افراد به سوی خداوند باعث ایجاد نوعی آرامش روحی وروانی در انسان شده که می تواند در خودسازی و روشهای مقابله با استرس و در نتیجه کاهش اختلالات روانی موثر باشند .

کلیدواژه ها

روزه داری ، سلامت روانی ، رمضان ، پرسشنامه سلامت عمومی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.