تأثیر و پیامدهای رسانه ها (ماهواره) بر زندگی افراد ایرانی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش علمی پژوهشی علوم تربیتی و روانشناسی آسیب های اجتماعی و فرهنگی ایران
  • کد COI اختصاصی: PSCONF01_219
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 5613
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

افسانه رزاقی رباطی

کارشناس برنامه ریزی درسی آموزش و پرورش اداره کل آذربایجان غربی

فخرالدین حسنلوئی

دبیر آموزش و پرورش شهرستان اشنویه

خالد دودمان

دبیر آموزش و پرورش شهرستان پیرانشهر

جمال محمودی آذر

دبیر آموزش و پرورش شهرستان اشنویه

چکیده

کارکرد رسانه های مخرب همچون ماهواره موجب شده است که همه مرزها و حریمهای اخلاقی شکسته، و قیدوبندهادر خانواده و جامعه گسسته شود. برنامه های ماهوارهای با آموزش الگو های نابهنجار باعث میشوند دختران و پسران جوانخود را ملزم به تشکیل خانواده نبینند و ترجیح دهند که این شکل از الگوی خانواده را تجربه کنند. مقاله به روش کتابخانهای انجام شده و نویسنده تلاش می کند که اثرات و پیامدهای استفاده از شبکه های ماهواره ای را بر روی آموزش و پرورشایران و ایرانی تبیین کند. افرادی که بیشتر وقت خود را پای چنین برنامه هایی می گذرانند، ناخودآگاه حوزه های تعاملیخود را کاهش می دهند. الگوهایی متناقض و نامتعارف دریافت کرده و به صورت فریبکارانه، نیاز خود را در محیطی خارج ازچارچوب خانواده ارضا می کنند. گزارشات تحقیقی حاکی است که اغلب کودکان و نوجوانان در جوامع امروزی از طریقفیلم های جنسی ماهواره با مسائل جنسی آشنا می شوند که این موضوع، آغاز انحراف و اختلال جنسی در آنان میشود. اینبرنامه ها، انواع توقعات جنسی را در بینندگان خود ایجاد می کنند که برای ارضای آنها حاضر می شوند هر نوع انحرافی رامرتکب شوند. تبلیغ و ترویج انواع آزادیهای جنسی، همسران را نیز متحول ساخته و آنان را به دنبال خواسته های جدیدترسوق می دهد، تا بدان حد که زوجین از بودن در کنار شریک قانونی خود لذت نمی برند و جز تکرار و دلزدگی از آناحساسی ندارند پس تصاویر و فیلمها ، بخشی از نیازهای جنسی آنها را اشباع می کنند. پیشنهاد می شود که با توجه بهقدرت رسانه ها در نفوذپذیری بنیان خانواده ها، برنامه های خانوادگی و جذابی را مطابق با سلیقه های مردم پخش کنندکه بتوان با رسانه های غربی و غیر اسلامی رقابت کنند که بتوان جوانان را از انحطاط و کسیختگی خانواده، دور کرد.

کلیدواژه ها

رسانه، ماهواره، آموزش و پرورش، اثرات ماهواره، آزادی جنسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.