بررسی عدم عوامل سرمایه ی اجتماعی مؤثر بر فروپاشی خانواده ی سالم و پایدار و آسیب شناسی آن (مطالعه موردی: زنان مطلقه سرپرست خانوار کمیته امداد امام خمینی (ره) استان فارس)
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: اولین همایش علمی پژوهشی علوم تربیتی و روانشناسی آسیب های اجتماعی و فرهنگی ایران
- کد COI اختصاصی: PSCONF01_011
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 734
نویسندگان
دانشجوی دکترای زبان و ادبیات فارسی، دانشگاه ایلام
دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت مالی موسسه آموزش عالی قشم
دانشجوی کارشناسی حسابداری مالی، دانشگاه جامع علمی کاربردی لارستان
چکیده
طبق سخنان مقام معظم رهبری (مدظله العالی) اگر خانواده ها صحیح، قوی، سالم، بی انحراف و طبق سنت الهی تشکیل بشوند، آن وقت جامعه، جامعه ی سالمی خواهد بود. خانواده، مناسب ترین نظام برای تأمین امنیت و آرامش روانی اعضاء پرورش نسل جدید، اجتماعی کردن و تربیت فرزندان و برآورده ساختن نیازهای عاطفی افراد است. اما نائل شدن به این کارکرد مهم، سالم بودن و سلامت خانواده را می طلبد. بنابراین تحقیق حاضر با هدف شناسایی عدم عوامل سرمایه ی اجتماعی مؤثر بر فروپاشی خانواده های سالم و پایدار و آسیب شناسی آن می باشد. پژوهش توصیفی از نوع همبستگی و پیمایشی و از منظر هدف کاربردی است. جامعه ی مورد پژوهش شامل 655 نفر از زنان مطلقه سرپرست خانوار کمیته امداد امام خمینی (ره) استان فارس می باشد که با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای و با استفاده از فرمول کوکران تعداد 289 نفر از آنها به عنوان نمونه انتخاب شده اند. داده های جمع آوری شده، به دو شیوه توصیفی و استنباطی (ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون چند متغیره) و استفاده از نرم افزار SPSS و لیزرل تجزیه و تحلیل شده اند. در این پژوهش شش عامل غیبت پدر، غیبت مادر، کشاکش نقش ها و انقلاب اطلاع رسانی،اوضاع اقتصادی خانواده و سستی ایمان درنظر گرفته شد. نتایج پژوهش حاکی از آن است که همه ی این عوامل با فروپاشی خانواده رابطه ی مستقیم دارند که از این میان، مؤلفه کشاکش نقش ها بیشترین تأثیر در فروپاشی خانواده را دارد.کلیدواژه ها
سرمایه ی اجتماعی، خانواده، فروپاشی، آسیب شناسی، زنان مطلقه سرپرست خانوارمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.