تاثیر فرم و ارتفاع در مصرف انرژی بناهای بلند مرتبه
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دومین همایش ملی معماری پایدار و توسعه شهری با رویکرد پدافند غیر عامل در معماری و شهرسازی
- کد COI اختصاصی: SAUD02_058
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2111
نویسندگان
کارشناس ارشد انرژی معماری
دانشجوی دکتری معماری دانشگاه هنر
چکیده
معماری در مراحل مختلف خصوصا در طراحی ساختمان با بکارگیری ابزارهای لازم و توجه به شرایط بهره برداری بنا می تواندنیاز به استفاده از انرژیهای تجدید ناپذیر را کاهش دهد. یکی از راهکارهای طراحی در نیل به هدف فوق فرم بنا است کهتوجه به این مقوله علاوه بر احداث بناهای زیبا و متناسب با معماری روز و فرهنگ و نیاز کاربران و ایجاد فضاهای مناسب،باعث کاهش هزینههای ناشی از تامین انرژی و نیز حفاظت از محیط زیست از طریق کاهش مصرف سوخت های فسیلی وکمک به اهداف معماری پایدار را باعث می شود که این امر به ویژه در مورد ساختمانهای بلندمرتبه اهمیت بیشتری پیدامیکند. فرم کلی ساختمان باید به گونه ای طراحی شود که دو هدف اصلی یعنی جذب انرژی بیشتر و اتلاف حرارت کمتر راتامین کند. بهترین فرم بدنه یک ساختمان، چنان فرمی است که در زمستان حداقل افت حرارتی و در تابستان حداقل جذبحرارتی را داشته باشد. در این پژوهش به منظور دستیابی به فرم بهینه برای ساختمانهای بلندمرتبه از شبیه سازی رایانه ایکمک گرفته شده، تا با انجام محاسبات سرمایش و گرمایش برروی فرمهای پیشنهادی در نهایت فرمی که بیشترین بازده را ازنظر میزان صرفه جویی در مصرف انرژی دارد، تعیین شود. نرم افزار مورد استفاده در این تحقیق، نرم افزار انرژی پلاس نسخه8 میباشد. به منظور تعیین فرم بهینه برای ساختمان های بلند مرتبه، شش نمونه از فرمهای متداول برای این ساختمانهاپیشنهاد شده که با بررسی آنها سعی در تعیین فرم بهینه بنا شده است.کلیدواژه ها
بلندمرتبه سازی، مصرف انرژی، فرم ساختمان، معماری پایدارمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.