بررسی عددی انتقال حرارت در جاذب حرارتی متشکل از فوم فلزی پرشده از موادی با قابلیت تغییر فاز PCMs

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین­ المللی رویکردهای نوین در نگهداشت انرژی
  • کد COI اختصاصی: ETEC04_335
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1097
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یوسف جعفری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک، تبدیل انرژی دانشگاه سیستان و بلوچستان

داود محبی کلهری

استادیار گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه سیستان و بلوچستان

محمدحسین شفیعی میم

استادیار گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه سیستان و بلوچستان

علیرضا میرشکار

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی، دانشگاه سیستان و بلوچستان

چکیده

در این تحقیق به بررسی فرآیند تغییر فاز موادی با قابلیت تغییر فازPCMدر محیط متخلخل از نوع فوم فلزی پرداخته شده و از آن در جهت طراحی سیستم جاذب حرارتی استفاده شده است. فرایند تغییر فاز از جامد به مایع بوسیله تئوری آنتالپی مدل شده است. همچنین تکنولوژی دینامیک سیالات محاسباتی برای پیش بینی جریان سیال و انتقال حرارت فاز جامد و سیال استفاده شده است. مدل عددی با شرط لحاظ جریان جابجایی طبیعی محلی، عدم تاثیر عدد دارسی و تعادل حرارتی بین فاز جامد و سیال طراحی شده است. میدان سرعت و دما و تحولات مربوط به تغییر فاز و سطح مشترک دو فاز در زمانهای مختلف که بوسیله مدل عددیپیش بینی شده و با تقریب بسیار خوبی با نتایج تجربی مطابقت دارد. علاوه بر بررسی میزان تاثیر ویژگی های هندسی و ترموفیزیکی فوم فلزی با بررسی حضور مواد مختلف با قابلیت تغییر فاز در محیط متخلخل، تاثیرPCMها با دمای ذوب مختلف بر روی میزان انتقال حرارت نیز مورد تحلیل و بررسی قرار دادیم و به این نتیجه رسیدیم کهPCMانتخابی در سیستم با توجه به شرایط شار ورودی به سطح گرما داده شده با در نظر گرفتن گرمای نهان ذوبPCMجهت افزایش راندمان انتقال حرارت باید طوری انتخاب شوند که تغییر فاز بطور کامل انجام نشود. همچنین نقش عدد رینولدز جریان جابجایی اجباری جهت جامد نگه داشتن فاز پارافین برای داشتن حداکثر انتقال حرارت نیز نشان داده شد

کلیدواژه ها

جاذب حرارتی، فوم فلزی، مواد با قابلیت تغییر فاز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.