بررسی تجربی فرایند ذوب مواد تغییر فاز دهنده ی نانو در یک مبدل حرارتی یک سیستم آبگرمکن خورشیدی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین­ المللی رویکردهای نوین در نگهداشت انرژی
  • کد COI اختصاصی: ETEC04_331
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 697
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا عصاری

استادیار، دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول ، گروه مکانیک

رضا نصیری

کارشناسی ارشد، دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول

محمدجواد موحدی

کارشناسی ارشد، دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول

صالح پیمانی

کارشناسی ارشد، دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول

چکیده

افزایش مداوم میزان انتشار گازهای گلخانه ای و همچنین افزایش شدید قیمت سوخت های فسیلی از مهمترین محرک هایی هستند که به دانشمندان این انگیزه را داده تا در جستجوی منابع انرژی تجدید پذیر و پاک باشند. یکی از ارزان ترین و پاک ترین انرژی های تجدید پذیر، انرژی خورشیدی است، اما به دلیل نامتناوب بودن این نوع انرژی، چالش اصلی ذخیره انرژی به شکل مطلوب است تا عدم تطابق بین عرضه و تقاضای انرژی حذف گردد. یکی از ساده ترین و کارآمدترین روش ها برای ذخیره این انرژی تجدید پذیر، استفاده از سیستم ذخیره انرژی حرارتی با استفاده از گرمای نهان مواد تغییر فاز دهنده است. در این پژوهش تجربی ابتدا دو مبدل حرارتی دو لوله ای خارج از مرکز با خارج از مرکزهای متفاوت ساخته شده و هر کدام به صورت مجزا در یک مدار یک سیستم آبگرمکن خورشیدی اجباری پمپی شامل یک کلکتور خورشیدی صفحه تخت و یک مخزن ذخیره و یک پمپ سیرکولاتور آب گرم قرار گرفته است. از میان لوله داخلی این مبدل، آبی که توسط کلکتور خورشیدی گرم می شود عبور می کند در حالی که در پوسته این مبدل پارافین واکس به عنوان ماده تغییر فاز دهنده که به آن نانوذرات اکسید مس برای افزایش ضریب هدایت حرارتی اضافه شده قرار دارد. در این مقاله به بررسی تجربی تاثیر نانوذرات اکسید مس و همچنین اثر خارج از مرکز بودن بر فرایند شارژ پارافین واکس به عنوان ماده تغییر فاز دهنده می پردازیم. نتایج تجربی نشان داد که پایین آوردن لوله داخلی مبدل حرارتی و افزودن نانوذرات، فرایند ذوب شدن شارژ پارافین واکس را به قابل ملاحضه ای بهبود می بخشد

کلیدواژه ها

مواد تغییر فاز دهنده ی نانو، مبدل خارج از مرکز، آبگرمکن خورشیدی، فرایند ذوب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.