ارائه روش ارزیابی نسبی با ادغام نهایی برای انتخاب بهترین انرژی تجدیدپذیر تحت شرایط عدم قطعیت
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی رویکردهای نوین در نگهداشت انرژی
- کد COI اختصاصی: ETEC04_096
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 899
نویسندگان
کارشناس ارشد اقتصاد انرژی، دانشکده اقتصاد، دانشگاه تهران، تهران، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی صنایع، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران، ایران
چکیده
در دههی اخیر، انتخاب بهترین گزینه در میان انرژیهای تجدیدپذیر، نقش مهمی را در امر خطیر سرمایه-گذاریها با توجه به سیاستها و ملاحظات محیطی ایفا میکند. یکی از ابزارهایی که میتواند ما را به سمت این هدف سوق دهد؛ تصمیمگیری با معیارهای چندگانه است. در میان روشهای متعدد تصمیمگیری که در ادبیات موضوع برای مقابله با عدم قطعیتها معرفی شده است؛ تئوری مجموعههای فازی تردیدی یک ابزار مناسب برای مقابله با این شرایط است؛ زیرا میتواند به خبرگان و مدیران ارشد بخش انرژی کمک کند تا چندین درجه عضویت را برای یک گزینه انرژی تجدیدپذیر با توجه به معیارهای مختلف تحت یک مجموعه برای کاهش خطا در نظر بگیرند. هدف از این مقاله، ارائهی یک روش جدید ارزیابی نسبی پیچیدگی تحت شرایط عدم قطعیت است که قادر به حل مسائل تصمیم گیری گروهی چند معیاره در حوزه انرژی میباشد. بعلاوه، در روش پیشنهادی به دلیل کاهش خطا و جلوگیری از ریزش اطلاعات، نظرات خبرگان در گام آخر ادغام میشوند. همچنین، درجه اهمیت معیارها و خبرگان با استفاده از شاخصهای جدید مورد محاسبه قرار میگیرد و برای کاهش خطای رتبهبندی در فرآیند روش پیشنهادی بکار گرفته میشوند. در پایان یک نمونهی کاربردی در حوزهی انتخاب بهترین انرژی تجدیدپذیر ارائه شده است تا فرآیند اجرای مدل نمایان شود. همچنین با استفاده از تجزیه و تحلیل مقایسهای میان نتایج رتبهبندی روش پیشنهادی و یک روش منتخب در ادبیات به کاربردی بودن و توانمندی روش پیشنهادی پرداخته میشودکلیدواژه ها
انتخاب بهترین انرژی تجدیدپذیر، تصمیمگیری گروهی چند معیاره، روش ارزیابی نسبی پیچیدگی، شرایط عدم قطعیتمقالات مرتبط جدید
- تحلیل مقایسهای اینورترهای خورشیدی: بررسی تاثیر شرایط محیطی، هزینه بر عملکرد و راندمان سامانههای فتوولتائیک
- روشهای بهینه وصول مطالبات و ارائه پیشنهادات و راهکارهای اقتصاد مقاومتی برای وصول آن در شرکت توزیع نیروی برق استان یزد
- کاربرد مدلهای بهینه سازی انرژی و اثرات ناشی از آن برای تاسیسات شبکه های توزیع برق یزد
- بهرهبرداری اقتصادی و سازگار با محیطزیست یک نیروگاه مجازی با نفوذ گستردهی منابع انرژی تجدیدپذیر
- تعیین خط افزونه با رویکرد بهبود تابآوری ، توسعه و تقویت ظرفیت خط و باس شبکه انتقال
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.