جستاری پیرامون مدارس زیست محیطی؛مروری بر تجارب دنیا در آموزش حفاظت از محیط زیست به کودکان

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین­ المللی رویکردهای نوین در نگهداشت انرژی
  • کد COI اختصاصی: ETEC04_030
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1064
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

انسیه سالاران

دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود، گروه معماری، شاهرود، ایران دانشجوی کارشناسی ارشد

الهام صفارزاده

دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود، گروه معماری، شاهرود، ایران استادیار

هومن بهمن پور

دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود، گروه مهندسی محیط زیست، شاهرود، ایران

چکیده

پژوهشگران معتقدند بهترین شیوه نهادینه کردن عادت های مثبت، آموزش، آن هم آموزش این عادت ها از دوران کودکی است. حفاظت از محیط زیست هم عادتی است که باید از کودکی آموخته شود تا به یک باور ذهنی تبدیل شود. این باور کودک را موظف می کند تا از یگانه زیستگاهی که در آن زندگی می کند به بهترین وجه ممکن پاسداری کند. تقاطع بین محیط زیست و آموزش و پرورش می تواند به ساخت یک روند مشخص از اصلاحات آموزشی پیشرفته کمک کند که در گفتمانهای زیست محیطی، جنبش ها، و ... بیان شده است در بیشتر کشور های جهان از طریق زمینه حفاظت بیولوژی، برای اتصال بین محیط زیست و آموزش و پرورش به عنوان رشته های بحرانی گام هایی برداشته شده است. پیاده سازی آموزش جامع زیست محیطی در قالب پروژه مدارس بین المللی محیط زیست راهکاری است که در بسیاری از کشور های جهان در جهت حفاظت از محیط زیست دنبال می شود اما مدرسه ی محیط زیست در ایران تعریف مناسبی ندارد. این پژوهش از نوع کاربردیاست و به روش کتابخانه ای و برداشت میدانی و مقایسه تطبیقی از نمونه های موجود در سطح جهان تدقیق شده است و بر آن است تا به ترتیب زمان مهم ترین اتفاقات موثر در شکل گیری، ساخت و توسعه ی مدارس زیست محیطی در کشورهای غربی، آخرین ضوابط آنها را بررسی و در نهایت به بحث کاربردی بودن آنها برای کشورمان بپردازد.

کلیدواژه ها

مدارس زیست محیطی، آموزش های زیست محیطی، حفاظت از محیط زیست، صرفه جویی انرژی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.