بهبود عملکرد و افزایش راندمان یک طبقه کمپرسور گذر صوتی از توربین گاز صنعتی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین­ المللی رویکردهای نوین در نگهداشت انرژی
  • کد COI اختصاصی: ETEC04_025
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1205
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد امیر نشاط

دانشجوی کارشناسی ارشد تبدیل انرژی، دانشگاه علم و صنعت ایران

محمد اخلاقی

استادیار دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه علم و صنعت ایران

علیرضا فتحی

شرکت توربو کمپرسور تک خاور

علی مباشز امینی

دانشجوی کارشناسی ارشد تبدیل انرژی، دانشگاه علم و صنعت ایران

چکیده

در این مقاله به منظور افزایش راندمان و بهبود جریان در حالت خفگی در یک کمپرسور از توربین گاز صنعتی، ابتدا رفتار جریان در یک مقطع بحرانی از طبقهی کمپرسور گذر صوتی بررسی شد و پس از استخراج الگوی شوک و محدودهی رخ دادن آن، الگوی سه بعدی شوک مورد بررسی قرار گرفت. در ادامه جهت بهبود الگوی شوک و در نتیجه بهبود راندمان، روتور مورد بررسی به کمک آموزش شبکهی عصبی و با استفاده از الگوریتم ژنتیک بهینه شد و در نهایت از 011 هندسهی تولید شده دو هندسه که بهترین عملکرد را داشتند استخراج شد،که در هندسهی دو پرهی ایجاد شده هر دو تغییر کشیدگی و خم شدگی پره مشاهده میشود. سپس به کمک حل عددی تحلیل جریان بر روی این دو هندسهی تولید شده با نمونهی اولی آن صورت گرفت ومشاهده شد که در نمونهی اول راندمان طبقه0/15درصدافزایش یافته بود در حالی که حاشیهی استال کاهش داشته و دبی خفگی به میزانkg/s 1/91 کاهش داشته است. در مورد پرهی بهینه شده دوم نیز نتایج گواه این بود که حاشیه استال افزایش داشته است و میزان دبی خفگی در دور نامی طبقه به میزان 0/11 kg/s افزایش داشته و راندمان طبقه نیز افزایش 0% را نشان می دهد. مقایسهی نتایج عددی همچنین نشان میدهد که در روتور بهینه شده دوم نسبت فشار نیز به مقدار کمی افزایش داشته است

کلیدواژه ها

خم شدگی پره، کشیدگی پره، الگوی شوک، راندمان، دبی جریان در حالت خفگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.