وضعیت شیر از نظر آلودگی به آفلاتوکسین در کشور

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش کشوری سلامت شیر از تولید تا مصرف و اهمیت تغذیه ای آن
  • کد COI اختصاصی: MILKFDO02_101
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 912
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

گیتی کریم

گروه بهداشت وکنترل مواد غذائی،دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران و عضو وابسته فرهنگستان علوم

غزاله بهرامیان

دانشجوی کارشناسی ارشد صنایع غذایی –دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی

چکیده

انتشار آفلاتوکسین ها در مواد غذایی مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری بسیار بالا ست زیرا شرایط آب و هوایی، زمینه مناسب رشد این کپک ها را فراهم می سازد. سوش های مولد آفلاتوکسین به خوبی در مواد غذایی انسان مثل فرآورده های شیر، فراورده های نانوایی، میوه ها، غلات و و همچنین علوفه و کنجاله مورد استفاده حیوانات قادر به نشو و نما و تولید سم هستند.شیر مهمترین منبع آفلاتوکسین M است. آفلاتوکسین های M1 و M2 آفلاتوکسین های شیر نامیده می شوند. زمانی که آفلاتوکسین های B1و B2همراه با غذا توسط گاو شیری بلع می شود در کبد حیوان هیدروکسیله گشته و به صورت آفلاتوکسین M1و M2 به داخل شیر ترشح می شود . این ترکیبات نسبت به مولکولهای مادر (آفلاتوکسین) سمیت کمتری دارند ولی به علت مصرف زیاد شیر گاو توسط کودکان و افراد آسیب پذیر جامعه اهمیت بهداشتی فراوان دارند. آفلاتوکسین1 M دمای متداول برای سالمسازی شیررا تحمل می کند.کدکس الیمانتاریوس واتحادیه اروپا حد مجاز آفلاتوکسین M را در شیر مایع کمتر از 50 نانوگرم در کیلوگرم توصیه می نمایند (FAO2004). حد مجاز میزان افلاتوکسین M1 در شیر خام ، پاستوریزه و استریلزه UHT در ایران بعد از بازنگری 100نانو گرم در لیتر تعیین شده است (استاندارد شماره 5925 ,1389)

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.