بررسی تحلیلی رفتار سیستم لرزهای مهاربند کمانشتاب همگرای متعارف با مهاربند کمان شتاب طول کوتاه در هندسه ی X
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: دهمین کنگره بین المللی مهندسی عمران
- کد COI اختصاصی: ICCE10_0301
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1021
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد زلزله دانشکده فنی دانشگاه تهران
دکترای سازه دانشکده فنی دانشگاه تهران
عضو هیئت علمی دانشکده فنی دانشگاه تهران
عضو هیئت علمی دانشکده فنی دانشگاه تهران
چکیده
در سالهای اخیر استفاده از مهاربند کمانشتاب به عنوان سیستم مقاوم در برابر زلزله در کشورهای پیشرو در علم زلزله توسعه یافته است. به دلیل شکل پذیری این سیستم و رفتار مناسب آن، مهاربند کمانشتاب جایگزین مناسبی برای سیستمهای متداول مهاربندی به شمار میرود. یکی از محدودیتهای این سیستم عدم امکان استفاده در هندسه X میباشد که منجر به افزایش دهانههای مهاربندی و محدودیتهای معماری میگردد. بهمنظور رفع این محدودیت اجرایی و همچنین کاهش هزینه حمل و ساخت و اجرای المان سازهای ایده استفاده از مهاربندهای کمانشتاب با طول کوتاه با طول کمتر نسبت نوع متعارف این سیستم مطرح میگردد. تا با کاهش محدودیتها امکان اجرایی شدن این سیستم شکلپذیر فراهم گردد. اما میدانیم با بالا رفتن دامنه کرنش این المان به دلیل کاهش طول، احتمال وقوع پدیده خستگی سیکل کم در این المانها افزایش یافته و مانع توسعه این سیستم میگردد. به همین منظور در این بررسی سعی گردید با اندیشیدن تدابیر و تغییر الگوی قرارگیری هندسه این مهاربند به راهحلی برای خروج از این مشکل دست یابیم. در ادامه این تحقیق رفتار هندسههای مختلف قرار گیری این مهاربند بررسی میگردد.کلیدواژه ها
مهاربند کمانشتاب با طول کوتاه، مهاربند X ، BRB ، Opensees ، خستگی سیکل کم، آنالیز غیرخطیمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.