کاربرد روش ویکور فازی از مدل های تصمیم گیری چند معیاره در رتبهبندی دفاع غیر عامل اقلیمی غرب کشور

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی سلامت، محیط زیست و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: HESD04_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1597
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدهادی نیکوفکر

کارشناس ارشد صنایع، هئیت علمی گروه مهندسی صنایع دانشگاه هرمزگان

محمد کمانگر

کارشناس ارشد سنجش از دور و سامانه اطلاعات جغرافیایی

نسیم هوشمند

دانشجو کارشناسی ارشد کامپیوتر دانشگاه آزاد بردسیر

بهروز احمدی دست

کارشناس ارشد آبخیزداری دانشکده منابع طبیعی دانشگاه هرمزگان

چکیده

امروزه پدافند غیرعامل به عنوان راهبردی که در پی ایجاد شرایط محیطی محدودکننده برای مقابله با تهدیدات بیرونی می باشد، موردتوجه قرارگرفته است. در بین شاخص های مهمی که در پدافند غیرعامل مورد تأکید است، عامل اقلیم نیز در شناسایی مناطق مستعد دفاع غیرعامل نقش مؤثری دارد. امروزه در کشور ایران که از جوانب مختلف درخطر و تهدیدات بیرونی است، شناسایی مناطق مستعد در حوزه دفاع غیرعامل، ضرورتی اجتناب ناپذیر می باشد. منطقه غرب کشور نیز یکی از مناطق اصلی کشور که همیشه در معرض تهدیدات بوده و ضرورت دارد از منظر دفاعی مورد ارزیابی قرا بگیرد. در این پژوهش با استفاده از عناصر اقلیمی مختلف، شرایط دفاعی از دیدگاه اقلیمی مورد ارزیابی قرار گرفت. 17ایستگاه اقلیمی سینوپتیک شامل ایستگاه های 1-بستان، 2-شوشتر، 3-خوی، 4-مهاباد، 5-ماهشهر، 6-ایلام، 7-پیرانشهر، 8-اسلام آباد، 9-سردشت، 10-اهواز، 11-سرپل ذهاب، 12-دهلران، 13-دزفول، 14-ماکو، 15-آبادان، 16-رامهرمز، 17-ارومیه از دیدگاه 15 عنصر اقلیمی شامل حداقل و حداکثر رطوبت نسبی، حداقل و حداکثر مطلق دما، میانگین حداقل دما، روزهای با گردوغبار و طوفان تندر، ساعات آفتابی، فشار هوا و تعداد روزهای ابری، بارش ماهانه و حداکثر بارش، روزهای باقابلیت دید، سرعت باد و فشار بخارآب، از طریق روش های آنتروپی و روش ویکور، مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان می دهد که درمجموع شمال غرب کشور از شرایط مطلوبی برای دفاع غیرعامل برخوردار هستند ضرورت دارد مسئولان امور دفاعی در اتخاذ تصمیمات دفاعی، این نتایج را در نظر داشته باشند.

کلیدواژه ها

دفاع غیرعامل، عناصر اقلیمی، روش آنتروپی، ویکور فازی، غرب ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.