بازنگری مفاهیم بازاریابی با رویکرد اسلامی
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی اقتصاد، مدیریت و فرهنگ ایرانی اسلامی
- کد COI اختصاصی: VALIASR01_283
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1102
نویسندگان
استادیار، عضو هیات علمی دانشگاه لرستان
دانشجوی کارشناسی ارشد، مدیریت بازرگانی، دانشگاه لرستان
کارشناس ارشد بازرگانی، بازاریابی، دانشگاه خلیج فارس بوشهر
چکیده
هدف از نگارش مقاله حاضر تبین و توسعه تعاریف و مفاهیم بازاریابی از دیدگاه اسلامی می باشد. در دنیای کسب و کار کنونی، بازارها در حال جهانی شدن می باشند و از این رو بازارها در سراسر جهان از طریق مجموعه از ارزش ها به یکدیگر پیوند می خورند. بنابراین شیوه ها و روش های بازاریابی نقش حیاتی را در بالا بردن استانداردهای رفتاری کسب و کار در سراسر جهان، بازی می کنند. اما اکثر این شیوه ها و متدهای بازاریابی ریشه در مکاتبی همچون سکولاریسم، ماتریالیسم، سوسیالیسم، کاپیتالیسم و خودگرایی اقتصادی دارند و تمام این مکاتب بدنبال ترویج خودخواهی، به حداکثر رسانیدن سود و القا مصرف گرایی در جامعه می باشند. اما در مقابل، دیدگاه اسلامی، دیدگاهی مبتنی بر فطرت انسانی است که می تواند در ابعاد جهانی مورد قبول و احترام قرار گیرد و فرهنگ بازاریابی مبتنی بر مصرف کننده را ارائه نماید که می تواند هر دو بعد معنوی و مادی زندگی انسان را با هم در آمیزد و برای به حداکثر رسانیدن رفاه دنیوی و اخروی تلاش نماید و همچنین منشا عدالت اجتماعی و اقتصادی در جامعه قرار گیرد. ما در این پژوهش تلاش داریم تا ادبیات مرسوم بازاریابی را به طور خلاصه مورد بررسی قرار دهد و هم زمان تعاریف و چارچوب های بازاریابی مرسوم را با دیدگاه اسلامی تطبیق دهیم.کلیدواژه ها
بازاریابی، اسلام، آمیخته بازاریابیمقالات مرتبط جدید
- حبس و بازداشت غیر قانونی
- بررسی دیدگاه های فقهی موثر در رویه قضایی درباره ملکیت آثار ادبی هنری فرهنگی
- شبکه ارتباط و تعامل موثر مردم و نیروی انتظامی و امنیتی با تاکید بر مطالعه شهر مشهد- مطالعه تطبیقی
- واکاوی فقهی و حقوقی نقش اثر انگشت در کشف جرم
- Promoting Climate Justice: Tackling Environmental Inequity and its Social and Economic Consequences
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.