اثر فناوری اطلاعات و ارتباطات بر نابرابری جنسیتی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی اقتصاد، مدیریت و فرهنگ ایرانی اسلامی
  • کد COI اختصاصی: VALIASR01_154
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 745
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید عزیز آرمن

دانشیار، دانشکده اقتصاد ، دانشگاه شهید چمران اهواز، ایران

حسن فرازمند

دانشیار، دانشکده اقتصاد ، دانشگاه شهید چمران اهواز، ایران

حمیده دانش

کارشناس ارشد، دانشکده اقتصاد ، دانشگاه شهید چمران اهواز، ایران

چکیده

هدف این مقاله بررسی تاثیر فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) بر نابرابر جنسیتی است که نابرابری جنسیتی خود یکی از شاخص های رشد و توسعه اقتصادی و ICT از مهمترین معیارهای توسعه و پیشرفت اقتصادی می باشد . کاربران اینترنت به عنوان شاخص جایگزین ICT و برای شاخص های نابرابری هم نابرابری جنسیتی در کار و نابرابری جنسیتی در تحصیل درنظر گرفته شده اند. داده های مورد نیاز از بانک جهانی و جداول گزارش های توسعه انسانی برای مجموعه ای منتخب از کشورهای با توسعه انسانی بالا و کشورهای با توسعه انسانی متوسط و پایین برای دوره ی 2012-2005 گردآوری شده است. نتایج نشان داد که توسعه ICT باعث افزایش فرصت های تحصیل زنان و همچنین افزایش نرخ مشارکت آنها در بازار کار می شود که این امر خود باعث کاهش نابرابری جنسیتی می شود که در نهایت منجر به افزایش رشد اقتصادی می گردد.

کلیدواژه ها

فناوری اطلاعات و ارتباطات، نابرابری جنسیتی در کار، نابرابری جنسیتی در تحصیل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.