جایگاه استراتژیک جزایر سه گانه ابوموسی، تنب بزرگ و کوچک برای ایران

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی اقتصاد، مدیریت و فرهنگ ایرانی اسلامی
  • کد COI اختصاصی: VALIASR01_125
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4602
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی دانای طوس

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده علوم سیاسیف دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آباد، ایران

محمد فلاح

کارشناس ارشد روابط بین الملل، دانشکده علوم سیاسی، دانشگاه آزادشهرضا، ایران

چکیده

بی تردید ایران در طول تاریخ از لحاظ نظامی قویترین کشور منطقه خلیج فارس بوده است. همچنین ایران با داشتن بیشترین مرز آبی، به تنهایی 56/5 درصد کل سواحل خلیج فارس را دراختیار دارد. علاوه بر موارد فوق بزرگترین حوزه های نفت و گاز منطقه، یعنی حدود 16/5 درصد ذخایر نفت و 45/5 درصد ذخایر گاز طبیعی منطقه متعلق به ایران است. جزایر سه گانه ابوموسی، تنب بزرگ و کوچک برای دفاع از امنیت ملی ایران و حفاظت از تنگه هرمز اهمیت استراتژیک غیرقابل انکاری دارند. همچنین حدود هشتاد درصد تجارت خارجی ایران از طریق خلیج فارس انجام می پذیرد که شامل هر دو بخش واردات و صادرات می شود. با این توضیحات درخصوص جایگاه و اهمیت خلیج فارس، به راحتی می توان وارد بحث اهمیت جزایر سه گانه ابوموسی، تنب بزرگ و کوچک برای کشورمان شد. اشراف این سه جزیره به منطقه خلیج فارس از دیگر دلایل اهمیت آنها است و ایران که به لحاظ تاریخی همواره بر این جزایر حاکمیت داشته و دارد، از این منظر به جزیره های سه گانه نگاه می کند. در این پژوهش ابتدا ضمن بررسی موقعیت این جزایر سه گانه در خلیج فارسف به اهمیت این جزایر برای کشور ایران از لحاظ سیاسی، اقتصادی و نظامی خواهیم پرداخت.

کلیدواژه ها

جزایر سه گانه، ابوموسی، تنب بزرگ و کوچک، ایران، خلیج فارس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.