بررسی نمونه های نمای دو پوسته در اقلیم سرد و نسبتا سرد و ارائه ی پارامترهای اولیه ی طراحی نماهای دو پوسته برای این اقلیم ها

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی شهرسازی، مدیریت شهری و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: UUSD01_1361
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 609
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پرواز علیخانی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی قزوین

مهناز محمودی زرندی

استادیار گروه معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال

چکیده

تکنولوژی نماهای دو پوسته درحالحاضر به یک تکنولوژی مرسوم تبدیل شده و در دهه اخیر به سرعت در معماری اروپا نفوذ کرده است. طراحان و معماران بر مزایای این تکنولوژی در زمینه کاهش مصرف انرژی در فصلهای سرد و کاهش بار سرمایشی درفصلهای گرم ضمن کنترل صوت و امکان تهویه طبیعی تاکید دارند، اما نه تنها در ایران بلکه در بعضی از نقاط دنیا نیز تجربه عملکردی در این زمینه بسیار کم است. در این مقاله سعی شده است در ابتدا با تعریف سیستم نمای دو پوسته، تاریخچه و اهدافطراحی این سیستم و انواع آن به معرفی این سیستم پرداخته و سپس با بررسی نمونه های ساخته شده و موفق، الگوهایی را بهعنوان پارامترهای اولیه شروع مرحله ی طراحی برای اقلیم سرد و نسبتا سرد ارائه دهیم. هدف از این تحقیق بررسی نمونه هایی شاخص و از آثار معماران برجسته به منظور دستیابی به الگویی که برای شروع مرحله ی طراحی این نما، می تواند در اختیارطراحان و معماران قرار گیرد می باشد و نمونه ها از میان بناهای موجود در اروپا و آمریکا انتخاب شده اند. با توجه به موارد ذکرشده این پرسش مطرح می شود که چه پارامترهایی می توانند در نماهای دو پوسته و عملکرد آن موثر باشند ؟ این گونه به نظر می رسد که فاصله ی بین دو لایه، بازشوها و نوع جریان هوا و ابزارهای بکار رفته بین دو لایه می توانند در نماهای دو پوسته وعملکرد آن موثر باشند. روش تحقیق در این پژوهش: ابتدا نمونه هایی از نماهای دو پوسته بکار رفته در اقلیم سرد و نسبتا سرد بااستفاده از پیشینه ی تحقیق انتخاب شده و سپس به روش دسته بندی و استخراج مشخصات اصلی هریک نمونه ها، به بررسی عوامل و مشخصات تاثیرگذار می پردازیم و در نهایت با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی، الگویی برای طراحی نماهای دو پوسته ارائه می دهیم.

کلیدواژه ها

نماهای دو پوسته، پارامترهای طراحی، اقلیم سرد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.