بررسی تاثیرنوسازی وبهسازی شهرها جهت احیا بافت فرسوده شهری مطالعه موردی شهرستان شاهرود

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی شهرسازی، مدیریت شهری و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: UUSD01_1091
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 932
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زینب کرکه آبادی

استادیاررشته جغرافیا وبرنامه ریزی شهری

مهناز مولائی

دانشجوی رشته دکتری رشته جغرافیا وبرنامه ریزی شهری

رضا حسین پور

کارشناس ارشدومسئول طرح جامع شهرداری شهرستان شاهرود

چکیده

در سالهای اخیرباتوجه به تحولات سریع علمی وفنی وبه تبع آن دگرگونی در ساختارهای اجتماعی،اقتصادی و کالبدی شهرهاومطرح شدن نظریه توسعه پایدار شهری،اهمیت بهسازی ونوسازی شهری دوچندان شده است. به طوری که درسدهبیست ویکم،بهسازی ونوسازی شهری از مباحث بسیار مهم و مورد توجه محققان وصاحب نظران رشته های علمی گوناگون از جمله:شهرسازی ،عمران،معماری ،طراحی شهری ، جغرافیاوبرنامه ریزی شهری،جامعه شناسی،اقتصادو بسیاری از رشته های دیگرعلمی است. در ایران متاسفانه طرحهای جامع وتفضیلی شهری تاکنون نتوانسته اند آن طور که باید وشایددر بهسازیونوسازی بخش مرکزی یابافت قدیم شهرها به خوبی موفق باشند.بررسی ها وشواهد موجود مشخص نموده یکی از مهمترین علتهای بی رونقی وتخریب نواحی تاریخی وقدیمی شهرها ومعضلات اقتصادی،اجتماعی،فرهنگی ومحیطی محلههای سنتی شهر در بطن طرح جامع وتفضیلی ازجمله عدم برنامه مدون ومشخص، ضوابط منطقه بندی نامناسب ومدیریت ناکارآمد شهری نهفته است. در همین راستا وبه منظور بررسی موانع ومشکلات موجود درمسیر بهسازی ونوسازی محدوده بافت فرسوده شهر شاهرود را موردبررسی قرارداده ومیزان انطباق آنها باواقعیت ودرصدتحقق آنهادروضع موجود را ارزیابینماید. مقایسه وضع موجود باپیشنهادات طرح تفضیلی نتیجه گیری می شود که میزان توفیق وتحقق طرح تفضیلی دراین محدوده کمتر از 05 درصد بوده است لذا این طرح جهت دستیابی به اهداف خود وبهبود وضیعیت این محدوده نیاز به بازنگری واصلاح دارد.

کلیدواژه ها

بافت فرسوده-نوسازی وبهسازی شهری-طرح جامع وتفضیلی-ضوابط منطقه بندی-شهرستان شاهرود

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.