تبرید پایدار از گذشته تا امروز تحت لوای بادگیر
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی شهرسازی، مدیریت شهری و توسعه پایدار
- کد COI اختصاصی: UUSD01_0890
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 621
نویسندگان
دانشجوی کارشناس ارشد معماری، دانشکده معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد
دکترای پژوهش هنر، عضو هیئت علمی دانشکده معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد
چکیده
یکی از ارکان اصلی طراحی ساختمانها در معماری معاصر، پایداری ساختارهاست. این مهم از آنجا بر می آید که منابع تجدید ناپذیر زیرزمینی در شرف زوالند و جایگزینی آنها نیازمند قرنها زمان. از سوی دیگر رشد جمعیت، با افزایش مصرف انرژی، خودتأکیدی است بر به کارگیری انرژی های پایا در ساختمانها. معماری معاصر در جهت ایجاد تهویه مطبوع طبیعی به منظور بهینه سازی مصرف انرژی، نیازمند به کارگیری نیروی باد است.باد در معماری سنتی با کمک سازه هایی چون بادگیر، جهت برقراری آسایش حرارتی مورد استفاده قرار می گرفته است. تعلق بادگیر به ساختمانهای چهار فصل با توجه به اقلیم، موجب شکل گیری ساختار آن می شد. لذا جهت استفاده از این سازه سنتی درساختمان امروزی نیازمند همسو کردن آن با زمان، مکان و تغییرات اقلیمی هستیم. در این راستا تا کنون تحقیقات مدونی صورت گرفته است ولیکن هیچکدام از آنها به مقوله امروزی نمودن بادگیرهای سنتی نپرداخته اند. محور اصلی این پژوهش بر بررسی توصیفی-تحلیلی استوار است و نتایج آن به مدد استنتاج و تحلیل یافته ها حاصلشده است. مقاله حاضر با نگاهی به تاریخچه بادگیر و ذکر اندام و انواع آن جایگاه عوامل محیطی را در شکل گیری بادگیر مورد بررسی قرار داده است. همچنین با الهام از نحوه عملکرد بادگیرهای سنتی و عوامل تأثیرگذار بر عملکرد آنها از یک سو و بررسی بادگیرهای مدرن و رویکرد آنها در استفاده بهینه از انرژی های طبیعی از سوی دیگر، به ارائه الگوطرح هایی از بادگیر برای بناهای مرتفع امروزی پرداخته است.کلیدواژه ها
بادگیر، تهویه طبیعی، اقلیم، کارایی، بناهای امروزی، طرح وارهمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.