بررسی عوامل موثر بر مشارکت اجتماعی شهروندان در شهر مشهد محدوده مورد مطالعه ناحیه 3منطقه
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی شهرسازی، مدیریت شهری و توسعه پایدار
- کد COI اختصاصی: UUSD01_0780
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 607
نویسندگان
کارشناس ارشد مدیریت امور شهری-مدرس دانشگاه پیام نور کرمان
کارشناس ارشد HSE - مدرس دانشگاه جامع علمی کاربردی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان
چکیده
زمینه و هدف:امروزه در جهان معاصر حل مسائل شهری جز با شناختن نیازها، خواسته ها و نگرش های شهروندان امکان پذیرنیست و آگاهی داشتن می تواند زمینه مساعدی برای برقراری ارتباط منطقی و صحیح بین نهاد های خدمت رسان و شهروندانفراهم سازد و مشارکت اجتماعی افراد یک جامعه است که تاحد زیادی می تواند ضامن سلامت،بهبود و پیشرفت یک جامعه گردد .هدف این تحقیق بررسی بررسی عوامل موثر بر مشارکت اجتماعی شهروندان در ساکنین ناحیه 3 منطقه 3 شهر مشهد میباشد. روش تحقیق:نوع تحقیق کمی و روش تحقیق توصیفی و تحلیلی می باشد.جامعه آماری تحقیق حاضر ساکنین ناحیه 3 منطقه 3شهر مشهد می باشند که با استفاده از روش نمونه گیری کوکران تعداد 222 پرسشنامه میان ساکنین توزیع شد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار Spss و Excel و آزمون های آماری همچون T-TEST ، ANOVA ،ضریب همبستگی و رگرسیون استفادهشده است . یافته ها:نتایج این تحقیق نشان داد که ساکنین این ناحیه مشارکت محدودی در فعالیت های اجتماعی دارند و مشارکت افراد درسطح محله محدود به حضور در مراسم مذهبی و نماز جماعت است و به جز جنسیت سایرمیان ویژگیهای اقتصادی و اجتماعی ساکنین و میزان مشارکت آنها رابطه ای وجود ندارد.از دیگر سو میزان حمایت و تمایل مسئولین نسبت به مشارکت شهروندان در این ناحیه نیز بسیار کم می باشد. نتیجه گیری:فراهم کردن زمینه هرچه بیشترمشارکت برای زنان و مردان بطور جداگانه و همچنین توزیع عادلانه مساجد در محلات مختلف و تشویق هرچه بیشتر ساکنین به مشارکت در مدیریت محلات خودکلیدواژه ها
مشارکت اجتماعی،شهروندان، عوامل اجتماعی و اقتصادی،ناحیه 3 منطقه 3، شهر مشهدمقالات مرتبط جدید
- اعتماد و تعاملات اجتماعی در فضای باز شهری
- مروری بر مفاهیم متناظر هوش در معماری و محیط کالبدی
- نقش تغییر کاربری خانه های تاریخی در افزایش اجتماع پذیری آن ها
- بررسی پتانسیل های گردشگری و جذب گردشگر در ابنیه های اسلامی ایران(مطالعه موردی: مقبره شیخ محمود شبستری)
- بررسی و شناسایی مولفه های پیاده راه در افزایش سرزندگی در شهرها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.