ارزیابی رضایت مندی شهروندان از مدیران شهری بر اساس الگوی حکمروایی خوب شهری ، مطالعه موردی: شهر سیدان

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی شهرسازی، مدیریت شهری و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: UUSD01_0724
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 847
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا رضایی

استادیار گروه جغرافیا دانشگاه یزد

عطیه توکل

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه یزد

مسعود احمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه یزد

گلشن کاویانپور

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه یزد

چکیده

احساس رضایت شهروندان از محیط شهر و خدماتی که شهرداری ارائه می دهد، عامل مهمی در جهت انگیزه درمردم برای مشارکت درتوسعه شهری و بهبود کیفیت محل سکونت خویش است حکمروایی خوب شهری به نحوی ناگسستنی با رفاه شهروندان پیوند دارد و هدف آن فراهم نمودن بستر دسترسی زنان و مردان و کلیه اقشارجامعه به منافع و حقوق شهروندی است. حومرانی شهری خو بر پایه حقوق شهروندی، تأکید می کند که هیچ مرد، زن یا کودکی را نمی توان از دسترسی به ضرورت های زندگی شهری، شامل پناهگاه مناسب، امنیت مسکن، آب سالم، بهداشت، محیط پاکیزه، سلامتی، آموزش و تغذیه، اشتغال و امنیت عمومی و تحرک باز داشت و زمینه ای رشد و شووفایی استعدادهای افراد جامعه و بهری گیری بهینه از منابع را برای نیل به رفاه، پیشرفت، نظم، امنیت و سلامت فردی و اجتماعی فراهم می کند . از این رو پژوهش حاضر با هدف بررسی رضایت مندی شهروندان از مدیران شهری بر اساس الگوی حکمروایی خوب شهری به بررسی این مهم می پردازد این مقاله از نوع توصیفی – پیمایشی است و ابزار جمع آوری داده از طریق پرسش نامه از میان 313 نفر نمونه که به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخا شده و با کمک نر افزار SPSS مورد تجز یه و تحلیل قرارگرفته است. با توجه به نتایج تجزیه و تحلیل این پژوهش مدیران شهری شهر سیدان در ارایه برنامه ها و طراحی جهت برآورده شدن خواسته ها و نیازهای جوانان عملورد موفقی نداشته است. در پایان هم برای ارتقا و افزایش عملکرد مد یران شهری بر اساس الگوی حکمرانی خوب شهری راهکارها و پیشنهاداتی ارائه گردید

کلیدواژه ها

رضایت مندی، حومروایی خو شهری، مدیریت شهری، مشارکت شهروندی ، شهر سیدان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.