الگوی مسکن با نگاهی برتغییرات سبک زندگی معاصرمطالعه موردی :مسکن شهرکرد
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی شهرسازی، مدیریت شهری و توسعه پایدار
- کد COI اختصاصی: UUSD01_0703
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1467
نویسندگان
کارشناسی ارشد معماری
دکترای معماری
چکیده
مسکن به عنوان جامع ترین گونه معماری، اهمیت فراوانی در زندگی آدمی دارد. مسکن به معنای واقعی، ظرف زندگی انسان است. از سوی دیگر سرعت بالای تغییرات و تحولات زندگی و بسیاری برخوردهای غیر مسئولانه و شرایط و اضطرارهای خاص بیرونی مانند شرایط اجتماعی و اقتصادی( موجب آشفتگی و هرج و مرج وضعیت امروز معماری خانه ها و شهرهایمان شده است. که البته ناشی از عدم سازگاری بین فضای زندگی مان با شیوه زندگی مان نیز می باشد. پرسش های اصلی این پژوهش بدین شرح اند: -1 ارتباط الگو با معماری چیست؟ -2 الگوها چگونه شکل می گیرند؟-3 اگر سبک زندگی معاصر ایرانی با گذشته فرق کرده این تغییر چگونه روی مسکن تاثیر گذار است؟هدف این پژوهش تلاشی برای واکاوی چگونگی شکل گیری معماری مسکن با توجه به سبک زندگی معاصر است. با این پیشفرض که زندگی انسان دارای الگوست پس فضای زندگی انسان نیز الگویی دارد برای این منظور دو گروه خانه های تاریخی خانه های قبل از 1311 ه.ش و خانه های معاصر بعد از 1331 ه.ش با هم مقایسه شده اند با هدف شناخت چگونگی شکلگیری معماری خانه های تاریخی با توجه به شکل زیستن ایرانی در گذشته، نتایج بدست آمده از این پژوهش حاکی از آن است کهبرای الگوی مسکن جدید ضمن توجه به ویژگی های سبک زندگی معاصر ایرانی )با تمرکز بر ویژگی های بستر مورد مطالعه مانند: اقلیم شهرکرد-مهمان پذیر بودن شهرکرد-و توجه خاص به عرصه پذیرایی (باید تحقق مفاهیم انسانی در طراحی ریز فضاها و شکلگیری کلیت خانه دنبال شود این مفاهیم انسانی شامل موارد ذیل می باشد: -1 افزایش کیفیت فضا با توجه به شاخص هایی مانند ,نور ,دید,هندسه ,تناسبات,و...-2 توجه به برخی کیفیات فضایی مانند قلمرو-عظمت و اعجاب-گشایش و دلبازی-پویایی فضا به طوری کلی پژوهش حاضر، پژوهشی کیفی است و روش گردآوری داده ها هم به صورت اسنادی و هم به صورت میدانی بوده است.کلیدواژه ها
معماری- مسکن-الگو- معاصر-سبک زندگی-شهرکردمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.