تاثیرات سایه اندازی 33 ساباط موجود در اقلیم و بافت قدیم دزفول

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی شهرسازی، مدیریت شهری و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: UUSD01_0678
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 907
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی مکوندی

مدرس و مربی آموزشیار دانشگاه جامع علمی کاربردی ایذه

زینب خدابخشی

دانشجوی رشته معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایذه

مهرنوش رستمی

مدرس و مربی آموزشیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد امیدیه

زینب حزباوی

مدرس و مربی آموزشیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد امیدیه

چکیده

دزفول شهری است با اقلیم گرم و نیمه مرطوب و از عوامل حائز اهمیتی که باید دراین منطقه بدان توجه شود،ایجاد فضاهایی است که بتواند انسان را از گزند تابش سوزان و نور مستقیم آفتاب محافظت کند، بدین منظور فضایی بانام ساباط ساخته شد. امروزه در ساختمان سازی ها نقش و جایگاهی با توجه به کاربرد خاص اقلیمی آن در نظر گرفته نشده و درمهندسی امروزی با توجه به شعارهای صرفه جویی در مصرف انرژی ، نبود و عدم استفاده از این گونه سازه ها ی وابسته به آسایش محیطی افراد در بافت جدید شهر دزفول سوالاتی را در ذهن بوجود می آورد .در این مقالهتلاش شده تا با شناخت گونه های مختلف این ساباط ها در بافت تاریخی دزفول , قانونمندی موجود در آنها در زمینهتعهدات اقلیمی مورد مداقه قرار گیرد. وجود جهت گیری غالب شمال شرقی_جنوب غربی سبب شده است تا به میزانبیش از یک متر سایه اندازی در امتداد معابر بافت افزایش یافته و این حضور دائمی سایه درون اقلیم گرم و مرطوب این محدوده به ایجاد و تشدید کوران و در نتیجه تعدیل دمای محیطی از طریق برودت تبخیری کمک نماید. به همین منظورو با استفاده از روش تحقیق توصیفی، مبتنی بر اصول موضوع طراحی اقلیمی و با تکیه بر گردآوری اطلاعات به روش اینترنتی_کتابخانه ای و میدانی به اهمیت و خاص بودن این میکرو اقلیم همیشه مؤثر،توجه مهندسان را در بکارگیری آن در سازه های امروزی معطوف گردانیم

کلیدواژه ها

سایه، ساباط، طراحی اقلیمی، بافت قدیم دزفول

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.