حیاطی برای شهرطراحی تبدیل سایت کارخانه نساجی شماره 2 شهرستان قائمشهربه فضای فعال شهری

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی شهرسازی، مدیریت شهری و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: UUSD01_0622
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 612
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یاسر رزاقی گل افشانی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سوادکوه، گروه معماری ، سوادکوه ، ایران

رامین فرشیدفر

استاد راهنما ، مربی و عضو هیئت علمی گروه معماری ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ، قائمشهر ، ایران

سودابه مهری

استاد مشاور ، مربی ،عضو هیئت علمی گروه معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سوادکوه ، سوادکوه ، ایران.

چکیده

از آنجایی که گسترش بی رویه شهرها هزینه بالای حمل و نقل و تامین تاسیسات مختلفی را به بار می آورد ،مقرون به صرفه است که از مکانهایی در داخل شهر استفاده شود که پتانسیل توسعه را دارند . این مکان ها میتوانند جزء آندسته از فعالیتهای باشند که ظاهر عمومی و تمایل به بقاء آنها بر محله های اطراف بازتاب منفی دارند و در نتیجه مساحت وسیعی ارزش پایینی خواهند داشت . کارخانه نساجی شماره 2 قائمشهر که چند سالیهست بعد از آن همه رونق به یک فضای نامکان بی مکان و بدون استفاده در بافت شهری تبدیل شده است و از طرفی هم کارخانه نساجی به عنوان یکی از دلایل عمده ی بوجود آورنده شهر به صورت اجتماع امروزی محسوب میشود و به گونه ای با تاریخ ، فرهنگ و هویت شهر در هم آمیخته شده است بنابراین با هدف حیات بخشی مجدد به این فضا در این تحقیق به تعریف کاربری جدید به عنوان حیاطی برای شهر پرداخته شده است. با بررسی میادین شهری در سنت و نقش حیاط مرکزی در معماری سنتی ایران و پاسخگویی آن به نیازهای انسانی درمقیاس خرد و بسط آن به عنوان حیاطی برای شهر در مقیاس شهری برای پاسخگویی به نیاز شهروندان نیازهای اساسی ، اجتماعی –اقتصادی و ادراکی به حفظ حس مکان و تبدیل یک نامکان به مکان شهری که به احیایحیات مجدد و کاربری جدید پرداخته شده است.که در نهایت به تعریف کامل و جامعی از حیاط شهری دراین تحقیق به آن پرداخته می شود که جزییات آن با توجه به شرایط اجتماعی و فرهنگی سایت مورد نظر تغییر پذیر می باشد. میتوان حیاط شهری را نمودی از میادین شهری در جامعه امروزی دانست که در واقع همان نقش میادین در سنت را در جامع مدرن امروز ایفا می کنند.

کلیدواژه ها

حیاط شهری ، حیاط مرکزی،میادین شهری، نساجی شماره 2، قائمشهر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.