توانمندسازی ساکنان بافت فرسوده شهری در راستای فرآیند بهسازی و نوسازی نمونه موردی: محله قلعه دزفول

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی شهرسازی، مدیریت شهری و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: UUSD01_0556
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1055
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهرداد کرمی

دانشجوی دکتری شهرسازی دانشگاه تربیت مدرس، مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد

سعیده رشیدی اصل

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد

علی هوشمندآیینی

عضو هیات علمی دانشگاه دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودبار، گروه عمران

زهره عزتی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد

چکیده

امروزه بافتهای فرسوده شهری از جمله مهمترین معضلاتی هستند که گریبان گیر شهرها شده اند، این بافتها به طور عمده بخشهایی از شهر هستند که از چرخه تکاملی حیات آن جدا گشته و به شکل کانون مشکلات و نارساییها درآمده اند. باگذشت زمان و تغییر در الگوهای فضایی ساخت و ساز، قابلیت زندگی را از دست داده اند و دارای مشکلات زیادی از لحاظ شرایط کالبدی، عبور و مرور، اقتصادی و اجتماعی برای زندگی امروزی اشده اند . شهر دزفول از جمله شهرهایی است که از مشکلات بافت فرسوده رنج می برد از میان محلات شهر می توان به محله قلعه که یکی از قدیمی ترین محله های شهر دزفول می باشد اشاره کرد. بتابراین هدف از پژوهش شناسایی مشکلات بافتفرسوده و ارائه راهکار مناسب جهت توانمند سازی ساکنان این بافت در راستای نوسازی و بهسازی آن می باشد،روشپژوهش به صورت توصیفی،تحلیلی و پیمایشی است با رویکرد نظری مشارکتی و روش گردآوری اطلاعات به صورت کتابخانه ای، میدانی و پرسشنامه در محله مورد مطالعه می باشد. و با استفاده از پرسشنامه سرپرست خانوار به امکان سنجی مشارکت در بهسازی بافت فرسوده محله پرداخته شد و پس از ارزیابی وضعیت بافت فرسوده و با استخراج استراتژی به ارائه راهکارهایی مطلوب در راستای بهسازی و نوسازی در این محله پرداخته شد

کلیدواژه ها

بافت فرسوده ،توانمندسازی ، مشارکت ، نوسازی و بهسازی،

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.