تشخیص خطای به هنگام در نیروگاه با استفاده از هوش مصنوعی
- سال انتشار: 1377
- محل انتشار: سیزدهمین کنفرانس بین المللی برق
- کد COI اختصاصی: PSC13_032
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2024
نویسندگان
مرکز تحقیقات نیرو - بخش برق تهران - ایران
مرکز تحقیقات نیرو - بخش برق تهران - ایران
چکیده
وقوع یک یا چند آلارم در اتاق فرمان نیروگاه بیانگر ایجاد خطاست . تشخیص سریع خطا در نیروگاه می تواند مانع از بروز خسارات فراوان و جبران ناپذیر گردد . در این واحد های عظیم و پیچیده ، عوامل مختلفی می توانند باعث ایجاد خطا در سیستم گردند که این عوامل به دو دسته تقسیم می گردند، -1 عوامل معمول، -2 عوامل غیر معمول . عوامل معمول همانهایی هستند که توسط سازندگان سیستم پیش بینی شده اند و عوامل غیر معمول، بسته به شرایط محلی خاص به وجود می آیند که این شرایط توسط سازندگان سیستم پیش بینی نشده اند و تنها خبرگان نیروگاه، یعنی کارشناسان و اپراتور های با تجربه ای که سالها در نیروگاه کار کرده اند و از کم و کیف علل بروز خطا آگاه هستند , قادر به تشخیص این عوامل می باشند . هدف از این مقاله آن است که چگونگی استفاده از سیستم خبره را در بکارگیری تجربه اپراتور های خبره به همراه عملکرد های ترتیبی جهت تشخیص خطا در نیروگاه روشن سازد . نتیجه این فعالیت تهیه یک نرم افزار با تکنیک سیستم خبره قالبمند (2) جهت استفاده در هنگام بروز خطا و نشان دادن علل به وجود آمدن آن است . چنین سیستمی در صورت اتصال به هنگام، می تواند اولاباعث افزایش سرعت و بالا رفتن قابلیت اطمینان در تشخیص خطا گردیده و ثانیاً احتمال وقوع خطای پرسنل را کاهش دهد , زیرا حتی اپراتور های با تجربه نیز می توانند در هنگام بروز خطا به علت شرایط خاص روحی و روانی دستخوش اشتباه گردند .کلیدواژه ها
سیستم خبره – تشخیص خطای نیروگاه – مدل علت و معلولمقالات مرتبط جدید
- بررسی پدیده خشکسالی در استان خوزستان با استفاده از شاخص بارش استانداردSPI
- طبقه بندی تومورهای مغزی از تصاویر MRI با شبکه کانولوشن و روش های آموزش انتقال
- افزایش راندمان یک مبدل ترکیبی توان بالا با استفاده از تکنیک ZCT در عملیات سوئیچینگ نرم
- GNRFET-based Voltage Controlled Ring Oscillator Using GDI NAND Gate
- مقابله با اثرات جدا شدنی ناگهانی توربین گازی از شبکه سراسری، با استفاده از سیستم فازی ریزش بار بر پایه شبکه عصبی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.